Poskusna Mepi odprava za srebrnike

Čeprav je šolskega leta že konec, so naši Mepijevci še vedno aktivni. Po poskusnih in kvalifikacijskih bronastih odpravah so na vrsto prišli še srebrniki. Zadnje tri dni pred uradnim začetkom najdaljših počitnic v  šolskem letu so preživeli na Pohorju.

Sprva bi se morale odprave udeležiti dve skupini, ki pa sta se dva dni pred samo odpravo zaradi bolezni dveh članic združili. Nastala je nova skupina Homo Štrajk, ki je zdaj štela 7 članov. Kar štirje člani skupine so tudi direktni vstopniki na srebrno stopnjo, zato pred odpravo še niso točno vedelli, kaj jih sploh čaka.

Srebrniki so s 3-dnevno odpravo začeli v sredo, 22. 6. 2016, v Zrečah. Prvo noč so prespali na Pesku, naslednji dan pa se odpravili proti Trem kraljem. Drugi dan njihove odprave sta zaznamovala dva odstopa, tako da se je tretji dan na pot odpravilo pet od prvotnih sedmih članov. Dvema dijakinjama so poškodbe preprečevale, da bi dokončali odpravo, kljub temu da sta si kot preostali člani ekipe tega izjemno želeli. Zadnji dan in s tem tudi celotno odpravo so končali na Pošteli v Mariboru. Srebrniki so nam zaupali, da so se v treh dneh kar nekajkrat izgubili in tako zapravili kar nekaj časa. Posledično pa prehodili več, kot pa so si prvotno zadali. Izvedeli smo tudi, da so jim največje težave povzročale bolečine v ramah in stopalih. Upamo, da bodo imeli na glavni odpravi več sreče z orientacijo in predvsem manj bolečin. 🙂

Glavna odprava jih čaka še pred začetkom šolskega leta, v avgustu. Tokrat so prehodili vzhodno Pohorje, čez mesec in pol pa jih čaka zahodno.

Zaupali so nam, da so se kljub utrujenosti in izgubljanju imeli odlično. Po svoje so tudi preoblikovali Mepi moto. Ta se glasi: “V tebi je več, kot si misliš.” No, naši srebrniki pa so ga preoblikovali glede na njihove lastne izkušnje. Nastala so naslednja vodila: “Na tebi je več, kot si misliš. Pred tabo je več, kot si misliš. Boli bolj, kot si misliš.” 🙂

 

Poskusna odprava se mi je zdela zanimiva. Okolica je bila zelo lepa, toda je nismo mogli kaj dosti opazovati, saj se nam je zmeraj mudilo do kontrolnih točk. Prvi dan je bil najlažji, saj smo bili še polni energije, drugi in tretji pa sta bila kar naporna. Odpravo bi z veseljem ponovil, toda ne s tako težkim nahrbtnikom. 😉

-Rožle Stajner

 

Odprava je bila zame nekaj čisto novega. Glede na to, da sem direktna vstopnica na srebrno stopnjo, nisem točno vedela, kaj naj od same odprave pričakujem. Bila pa je zelo zanimiva izkušnja, ki jo bom v avgustu z veseljem ponovila. Imeli smo vzpone in padce. Dve članici sta morali zaradi poškodb odstopiti, nekajkrat smo se napačno orientirali, ampak mislim, da smo se vseeno imeli super. Bilo je naporno, a hkrati tudi zabavno. Zahvaljujem se našim mentorjem za vso pomoč pri pripravah na odpravo, za vse nasvete in spodbudne besede.

-Tina Krulec

 

Sedaj je minilo že nekaj dni, odkar smo se vrnili iz odprave in lahko rečem, da sem že skoraj pozabila na manj prijetne trenutke. Uspešno smo prišli do zadnje kontrolne točke in zdaj gotovo vem, da zmorem in se zato že veselim 18. avgusta, ko se podajamo na kvalifikacijsko srebrno odpravo. Seveda nam ne bi uspelo brez nasvetov in spodbude naših mentorjev in ocenjevalke, ki so sploh na koncu odprave poskrbeli, da smo odšli domov bolj mirni, ponosni nase in se morda znebili neprijetnih občutkov, ki so se pojavili na poti v stresnejših situacijah.

-Nejka Pažon

 

Vabimo vas tudi k ogledu fotografij z odprave na facebook strani Gimnazije Celje – Center.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja