Poplave: v Celju, Laškem in Posavju sprožili sirene

Zaradi močnega dežja, ki je ponoči zajel Slovenijo, je reka Savinja dopoldne poplavila polovico občine Rečica ob Savinji. Pod vodo naj bi bilo okrog 400 gospodinjstev. Voda je uničila dva mostova, sprožila sta se tudi dva plazova. Eden izmed njiju naj bi huje ogrožal stanovanjsko hišo, z vodo pa se borijo tudi drugi prebivalci.

Savinja poplavlja od Solčave preko Luč pa do Rečice ob Savinji, Mozirja in Nazarij. V Celju, Laškem in Posavju so nekaj po 15. uri sprožili sirene zaradi nevarnosti poplav. Zaradi hudih nalivov je Savinja poplavila nekatere dele Celja.

Stanje vodotokov se je umirilo. Savinja od 17. ure dalje ne narašča več, prav tako Voglajna in Ložnica. Iz Zgornje Savinjske doline poročajo o padcu gladine Savinje za približno 27 cm in pretok vode se je zmanjšal za približno 60 m3/s (razlika med podatki ob 16.30 in 17.30/vir: ARSO). Po zadnjih informacijah sta se ob 18. uri pretok in gladina zvišala.

Civilna zaščita obvešča, da bodo reševalne ekipe poklicnih in prostovoljnih gasilcev dežurne vso noč, jutri pa bodo začele s sanacijo in reševanjem prizadetih.

[slideshow id=15]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja