Poplava listkov na GCC

V sredo zjutraj je dijake Gimnazije Celje – Center presenetil naval listkov, nalepljenih na omaricah. Toda to niso bili navadni listki, na njih je bilo namreč napisano nekaj lepih misli za boljši dan.

Prvi odziv dijakov je bil nekaj takega: kaj za vraga je to? Ko so si dijaki čudo pogledali pobliže, so listke sprejeli s toplim nasmeškom na obrazu. Večini dijakinj se je to zdelo izredno romantično, nekateri pa so iz neznanega razloga mislili, da je to neslana šala, zato so listke potrgali iz omaric in jih vrgli v koš z očitnim nespoštovanjem do truda oseb, ki sta nam polepšali jutro. Nekaj listkov se je znašlo na tleh, verjetno zaradi lepilnega traka, ki ni zdržal jutranje konice v garderobah.

Sprašujemo se, zakaj je bilo tako malo listkov, saj so bili nalepljeni le na vsaki drugi omarici. Čeprav si posamezno omarico deli več ljudi, je bil na vsaki izmed njih samo en listek.

‘We must be the change we wish to see in the world!’Nekaj lepih misli, ki smo jih našli na listkih:

‘Look at everything as though you’re seeing it either for the first or the last time.’

‘A person who has good thoughts cannot ever be ugly. You can have a wonky nose and a crooked mouth and a double chin and stick-out teeth, but if you have good thoughts they will shine out of your face like sunbeams and you will always look lovely!’

Treba je poudariti, da gre za projekt dveh dijakinj, ki hočeta polepšati dan ljudem v Celju, še posebej tistim na naši šoli. Pripravljeni sta narediti 213 nesebičnih dobrih del, ki bodo razveselila ljudi. Več o tem si lahko preberete na njunem blogu: 213smiles.tumblr.com.

Zahvaljujemo se vama za polepšano jutro in upamo, da se bo kaj takega zgodilo še večkrat.

 

1 Komentar

 1. Pippi Štumf Odgovori

  Ej super so bli ti listki 🙂
  Resno, kr jutro mi je polepšalo…eh, kr cel dan!
  Se še priporočamo;)
  če bosta dijakinji rabli še kako pomoč pri izvedbi kakega dobrega dela, lahko pomagamo, Spletki bomo ziher za akcijo ;D
  keep up the good work!!!!*

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja