Ponovno v Kruševcu

V tem tednu smo se 4 dijakinje prvega in drugega letnika skupaj s profesorjem Uranjekom in profesorico Hernavsovo odpravili na že tradicionalno izmenjavo dijakov v srbski Kruševac. Rdeča nit tokratnega obiska je bila priprava projekta, ki se bo odvijal v naslednjem šolskem letu pod delovnim naslovom »Odpad=energija«. V zgodnjih jutranjih urah na Martinovo smo se izpred šole odpravili proti Srbiji. Postanek v Beogradu smo izkoristili za ogled znamenitosti na Kalamegdanu in sprehod po središču mesta. V Kruševac smo prispeli pozno popoldne, kjer so nam gostitelji pripravili topel sprejem na tamkajšnji gimnaziji. Po kratkem kulturnem programu smo se spoznali tudi z družinami, ki bodo skrbele za nas vse tri dni našega bivanja v Kruševcu.

[nggallery id=75]

Jutro nismo pričeli kot običajno s poukom, ampak z ogledom Narodnega muzeja. Obiskali smo tudi zelo poznano cerkev Lazarico. Še pred poldnevom so nas sprejeli tudi na občini, kjer so partnerji v projektu medijem podali izjavo za javnost. Vse se je dogajalo v prekrasni sprejemni dvorani, ki je polna čudovitih mozaikov, ob katerih so nam predstavili srbsko zgodovino.

Ogledali smo si še najstarejšo hišo v mestu »Kuću Simića«, ki danes deluje kot manjši muzej. Popoldan smo se seznanili s potekom pouka, pri dveh šolskih urah pa smo tudi sodelovali. Dan smo uradno zaključili s kulturno prireditvijo v počastitev Dneva jezikov, z nestrpnostjo pa pričakujemo tudi noč J.

Lep pozdrav iz računalniške učilnice gimnazije Kruševac.

 

Tinkara in Lara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja