Ponovna zmaga na Evrošoli

Vsi se dobro zavedamo pomena poznavanja dogajanja doma, v Evropi in v svetu. In ker, kot pravijo, da mladih svet stoji, se nam zdi prav, da o tem vemo nekaj več od povprečnega Slovenca. Zato Gimnazija Celje-Center že več let sodeluje na tekmovanju Evrošola in s tem spodbuja dijake k učenju novih in zanimivih stvari o Evropski skupnosti.
V okviru tega projekta smo v petek, 9. 10. na naši gimnaziji izvedli regijsko tekmovanje. Na njem smo se gostitelji pomerili z dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica in dijaki Ekonomske šole Celje.
Tekmovanje je potekalo v treh delih. Najprej smo pisali vprašalne pole, ki so se nam vsem zdele zelo težke, nato je bila na vrsti predstavitev o tem, kakšen pomen na šoli imajo strpnost, sprejemanje drugačnih in medkulturno povezovanje. Za konec pa smo se soočili še s kvizom. Po samem tekmovanju pa je sledila še debata s poslencem v Evropskem parlamentu, gospodom Lojzetom Peterletom. Večina pogovorov je tekla o begunski krizi, s katero se trenutno sooča Evropa, vendar smo se dotaknili tudi prijetnejših kot so naprimer možnosti zaposlitve mladih in podobno.
Ker smo se na tekmovanju odlično odrezali, smo si prislužili potovanje v Strasbourg z ogledom evropskega parlamenta, kamor boda potovali tudi dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica. Zasluženega izleta se že vsi zelo veselimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja