Pomladni koncert Gimnazije Celje – Center

Gimnazija Celje Center je pomlad ponovno ovekovečila z zdaj že tradicionalnim Pomladnim koncertom v celjskem Narodnem domu.

Za vse srednješolce velja, da je preostanek oz. zadnji del šolskega leta eno najpomembnejših in hkrati  najnapornejših obdobji v šolskem letu. Čas, ko se vsi borimo še za zadnje ocene, zviševanja, povprečja, štipendije … Da bi popestrili to “čudno” obdobje, ki na eni strani zahteva ogromno koncetracije, hkrati pa nas topli sončni žarki in ptičje pejte vabijo v naravo, so glasbeniki zopet pripravili pester program domačih in tujih glasbenih del. Popeljali so nas od svetovih glasbenih mogočnežev do slovenskih napitnic, ljudskih skladb in umetne zborovske glasbe.

Gimnazija Celje – Center se lahko v letošnjem letu pohvali z devetimi glasbenimi sestavami, na pomladnem koncertu pa so nastopile štiri – fantovska vokalna zasedba FaVoZa pod vodstvom g. Gregorja Deleje, Dekliški pevski zbor pod mentorstvom g. Davida Preložnika, inštrumentalna skupina The Šlagers pod vodstvom g. Saša Šonca ter NonetGCC pod vodstvom ge. Barbare Arlič Kerstein. Program so dodatno popestrili letošnji gostje – Mladinski pevski zbor II. gimnazije Maribor.

Posebebnost pomladnega koncerta pa je ta, da je to tudi zadnji in poslovilni koncert naših četrtošolcev. Trije mentorji, trije govori. Štiri skupna leta niso malo in tako tudi govori niso bili kratki. V štirih letih se je zgodilo marsikaj zabavnega, razburljivega in zagotovo se ta štiri leta s takšnimi mentorji in takšnimi sovrstniki zapišejo v spomin posameznika in se ohranijo kot celota, kot skupna pot, ki jo vsak študent še neštetokrat premleva in obžaluje njen konec.

Sezona zborovskega in inštrumentalnega ustvarjanja na GCC pa še zdaleč ni zaključena. Vse skupine čaka še pestro leto, veliko preizkušenj in dogodivščin. Da pa bodo na svojem področju kar se da uspešni, jim Sledko želi obilo sreče. Vsem pa še enkrat tolikšno merico sreče pri pridobivanju še zadnjih ocen, maturantom pa na maturi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja