Pomagali smo Veroniki in Alenu

V svetu, v  kakršnem danes  živimo, se vse premalokrat ustavimo in pomagamo nekomu, ki potrebuje pomoč. V tempu, ki vlada vsak dan, je včasih to skoraj nemogoče.  A tokrat smo naredili izjemo in dokazali, da nam ni vseeno za nekoga, ki je v stiski ter ima manj kot mi sami.

V petek, 25. 10. 2013, se je v športni dvorani Gimnazije Celje – Center odvil 8. tradicionalni dobrodelni koncert. Tokrat so organizacijo prevzeli dijaki 4. Č razreda v sodelovanju z Dijaško skupnostjo GCC in Interact klubom Celje.

Že ob prihodu simpatične voditeljice in voditelja na oder, je bila dvorana polna dijakov, profesorjev in ostalih, ki so se nam pridružili. DobrodelniGCC2013 (2)Prišla sta tudi šestošolec Alen in Veronika, za katera smo zbirali sredstva. S svojim obiskom so nas podprli nekateri znani obrazi, med njimi tudi Janko Požežnik, predstavnik Mestne občine Celje,  Stanislav Lipovec z Ministrstva za šolstvo, ravnatelji celjskih srednjih šol in seveda nastopajoči, ki so se (še enkrat hvala) odzvali našemu povabilu.
Nagovor v. d. ravnateljice, Mateje Glušič-Lenarčič, je odzvanjal upanje, da bomo tudi v prihodnje združili moči in pomagali tistim, ki pomoč potrebujejo.
“Zbudili” smo se s himno naše stoenke in plesne skupine GCC. Nato so The Šlagersi  s pesmijo “Sexy and I know it” prižgali ogenj v dvorani, ko so se na odru prikazali s sončnimi očali in izjemnim vokalistom Maticem Doklerjem, ki mi je na koncu nastopa zaupal, da se mu zdi pomembno, da vsak prispeva vsaj nekaj malega, iz tega pa potem nastane nekaj velikega in to šteje. Zato so z veseljem priskočili na pomoč.
Našemu povabilu so se odzvali tudi plesalci plesne skupine The Pharaohs, ki so nam na odru zaplesali ljubezensko zgodbo. V naglici sem ujela enega izmed simpatičnih plesalcev, ki mi je povedal, da so se na vabilo odzvali, ker sta jih zgodbi Veronike in Alena zelo ganili. Hkrati jim njuna volja in hrabrost do življenja dajeta moč.
Sledil je nastop petih fantov, ki tvorijo band Earthshock. Presenetili so nas z rokovsko izvedbo pesmi “Ti moja rožica” skupine Modrijani in priredbo pesmi “Pleši zdaj ko se dani”. Tretjo pesem so posvetili Veroniki. Nežna, tiha balada, ki je marsikomu nabrala solze v očeh.
Kot zadnji so nastopili člani vokalne zasedbe A-Kamela, ki so zapeli “Zelenega  Jurija”. Za piko na i pa so nam za konec z izjemnimi vokali pričarali nežno, otožno razpoloženje  s pesmijo “You are not alone”.

Po koncu prireditve sem na kratek pogovor povabila  kandidata za ravnatelja GCC, profesorja Gregorja Delejo, ki mi je odgovoril na nekaj vprašanj v zvezi z letošnjim dobrodelnim koncertom.

Kakšna je Vaša vloga pri današnjem dogodku?
Malce svetujem, predvsem glede pomoči pri organizaciji koncerta.

Zakaj se vam zdi pomembno organizirati takšne prireditve?
Všeč mi je, ker je to v osnovi dijaška ideja. Vsako leto se eden izmed razredov odloči in prevzame organizacijo. Dijaki to izvedejo sami z dobrodelno noto in s tem pomagajo nekomu, ki se jim zdi pomoči potreben. Na to je treba biti ponosen.

Koliko denarja naj bi zbrali danes za Veroniko in Alena?
Računamo okoli 3500 – 4000 evrov.

Ali lahko pričakujemo dobrodelni koncert tudi v prihodnje leto?
Upam, da se bo izpeljal tudi naslednje leto, če bodo dijaki pripravljeni za organizacijo.

Bi še dodali kaj glede koncerta?
Izmed mnogih projektov, pri katerih sodeluje naša gimnazija se mi zdi ta z največ srca.  V današnjem času pogrešam pomoč mladih, včasih se nam zdi da jim sploh ni mar, a danes so naši dijaki pokazali, da jim je še kako mar za druge. To me izjemno veseli.

8. Tradicionalni dobrodelni koncert GCC je uspel, saj smo skupaj zbrali 4000 evrov za Veroniko in Alena. Upam, da se vidimo prihodnje leto, ko ponovno združimo moči in pomagamo. Do takrat pa ne pozabite, da lahko nekomu polepšate dan že z malenkostjo, kot je na primer lepa beseda ali objem.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YILU8W5Llfc&feature=share&list=UUmgWN_vx5iluFWrcOlJOQww[/youtube]

[nggallery id=55]

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja