Peti, šesti, sedmi dan… slovo od Tajske…

Prva dva dneva, ki smo ju preživeli v Mednarodnem naravovarstvenem centru Sirindhorn, smo v celoti namenili debatam o pomembnosti varovanja okolja v odnosu do gospodarskega razvoja Kitajske, znižanju volilne pravice, zvišanim davkov  na nezdravo hrano ter cenzuri interneta. Kopanje je bilo zaradi natrpanega urnika možno ob sončnem vzhodu, vsak večer pa so predstavniki določene države pripravili družabni večer.

S tajskim družabnim večerom, na katerem smo se med drugim preoblekli v tradicionalna tajska oblačila, se je zaključil naš sedmi dan na Tajskem.  Preživeli smo ga v vojaškem centru, kjer smo preizkusili padalski poligon. Odpravili smo se tudi do privatne šole, ki jo je ustanovila in z lastnimi sredstvi zgradila nekdanja tajska igralka, ki želi na tak način pomagati dijakom, ki jim običajni šolski sistem ne omogoča, da bi svoje znanje gradili iz umetnosti in domišljije.  Celotno popoldne pa smo namenili analizi vseh naših dejavnosti, pripravam na aktivnosti, ki se bodo dogajale v okviru projekta do konca šolskega leta ter idejam, s katerimi bomo poizkušali EU prepričati, da nam omogoči nadgradnjo projekta v naslednji finančni perspektivi.

[nggallery id=34]

Udeleženci dogodka na Tajskem bodo noč izkoristili za igranje družabnih iger, s katerimi bodo počakali do odhoda Litvancev, ki se odpravljajo proti domu že v nočnih urah. Ostali se bomo na več kot 30 urno pot odpravili v dopoldanskih urah.

V teh dneh smo doživeli neverjetno gostoljubnost tajskih gostiteljev, izkusili različnost vseh kultur, ki so se srečale v projektu, spoznali veliko novih prijateljev, si ogledali nekatere izmed najlepših tajskih znamenitosti, imeli priložnost okušati odlično hrano, pridobivali znanje in izkušnje ter iskali rešitve za nekatere probleme, ki jih ta trenutek odrasli ne znajo/mo rešiti. Upamo, da bodo tako priložnost, kot smo jo lahko izkoristili mi, imeli tudi v prihodnosti mnogi slovenski dijaki, študentje in učitelji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja