PET TISOČ SONC ZA MALO LANO

Z uspešnim 11. jesenskim dobrodelnim koncertom smo dijaki Gimnazije Celje – Center ponovno dokazali, kako pomembno je, da smo sonce tudi ljudje, ki z dejanji preganjamo temo s spregledanih kotičkov našega sveta

Že enajsto leto zapored se je pred začetkom jesenskih počitnic na GCC odvil tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili dijaki 4. c in skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali 5.000 evrov v denarju in materialu, ki so jih namenili 8-letni Lani, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize. S koncertom se je na šoli zaključil mesec solidarnosti, ki se je začel z medgeneracijsko prireditvijo Naših 100+6 sredi septembra.

Na koncertu so nastopili skupine Nude, The Šlagers, Power Kickz in Tooth in the Sky s pevcem Mi2 Tonetom Kregarjem, za presenečenje koncerta pa je poskrbela tudi profesorska zasedba Babeless s solistom prof. Miho Gartnerjem, sicer razrednikom 4. c in razrednikom prve generacije, ki je začela z žlahtno tradicijo jesenskih dobrodelnih koncertov na GCC.
Koncert je obiskalo več kot 1200 obiskovalcev – ob vseh dijakih in učiteljih tudi številni gostje iz vse države ter učenci in dijaki iz celjskih osnovnih in srednjih šol.

Ob koncu koncerta je ravnatelj Gregor Deleja dejal:

Ne vem, če se današnji svet zaveda, da junaštva niso le medijsko odmevne zgodbe in obrazi, ampak tudi majhni koraki, ki stopajo skupaj in združeni donijo glasneje in bolj učinkovito od stopinj, ki hodijo le po soju žarometov. Naši mladi so z zgodbami kot je GCCjevska jesensko-koncertna glasen opomnik vsem, ki menijo, da solidarnost in skrb za sočloveka nimata mesta v sodobni realnosti. Na GCC smo ponosni nanje in se bomo še naprej trudili, da jim tlakujemo široke poti znanja in vrednot, da bodo lahko tudi kasneje k hoji v svetlo prihodnost privabili mnoge, ki jim je mar. 

V mesecu novembru pa na GCC začenjamo z novo veliko humanitarno akcijo – zbiranjem potrebščin za Malo hišo na Pilštanju, ki daje zavetje številnim otrokom in mladostnikom v stiski. Tudi december bo na GCC minil v znamenju sodelovanja pri Anini zvezdici in sedaj že tradicionalni dobrodelni božični večerji mladih podjetnikov z GCC, članov krožka GCC Start Up in članov Interact kluba Celje.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Za številne dejavnosti na področju dobrodelnosti in prostovoljstva je GCC Slovenska filantropija podelila tudi naziv Junaki našega časa. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

Na dobrodelnem koncertu, ki so ga dijaki 4.c naslovili HODITI PO SONCU, je nastopila tudi znana slovenska skupina NUDE.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja