Osnovnošolci o pasteh družbe

V sredo, 17. 2. 2016, je na Osnovni šoli Petrovče potekal Medobčinski otroški parlament, na katerem so sodelovali tudi naši debaterji.

Učence osnovnih šol Spodnje Savinjske doline so najprej pozdravili petrovški osnovnošolci s kratkim programom. Poudarili so pomen otroškega parlamenta in kako pomembno je, da se sliši tudi glas otrok, ne le odraslih. Resnost samega dogodka pa so popestrili z energično plesno točko. Zbrane sta pozdravila tudi ravnateljica OŠ Petrovče ga. Irena Kolar in župan Občine Žalec g. Janko Kos. Sledile so enourne debate, ki so se nanašale na osebnostne strahove povezane s puberteto, zasvojenosti, socialna omrežja in družbo ter njen vpliv na mlade. Tako učenci, kot tudi učitelji in naši dijaki so bili nad debatami navdušeni, saj so osnovnošolci predstavili dobro izdelane poglede na določene probleme in podali tudi nekaj potencialno uspešnih rešitev.

Naši debaterji so povedali tudi, da jim je bilo v užitek moderirati tako zanimive debate, da pa jim je bilo žal, da je bila za debate na voljo le ena ura, saj so imeli osnovnošolci še ogromno za povedati.

Upamo, da bodo naši debaterji še naprej tako aktivni in da bodo tudi v prihodnje uspešno zastopali našo šolo na tekmovanjih in raznih projektih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja