Opomnik: petek je le še dva dni stran!

Petek se neznansko hitro približuje, kar najbolj vznemirja naše maturante. Vsi so po svoje nestrpni, veseli in predvsem navdušeni, saj bo to večer, namenjen le njim.
Nekatere maturantke so svoje ‘probne’ obveznosti – torej pričesko, make up in ostalo že opravile, druge pa kot kure brez glave (kakor se verjetno izrazi marsikatera mati, ki mora svojo maturantko voziti naokoli od frizerja do frizerja) tekajo naokoli in iščejo pravi odtenek kožnate šminke. Maturanti imajo tu precej manj dela (maturantke so jim namreč zabičale, kako naj bodo oblečeni, torej sploh nimajo izbire), čeprav seveda verjamemo, da je šopek za soplesalko težko izbrati. Tukaj vam namenjamo kratek namig: naj bo preprost. Verjemite nam.
Marsikdo se verjetno sprašuje, čemu tako vznemirjenje? No, maturantski ples je pač nekaj posebnega. Zaznamuje konec srednješolskega šolanja, za tem nas čaka le še matura. Vse oči bodo v petek uprte v naše četrtošolce, zaradi česar se pač morajo potruditi. ‘Pa saj tvojih nohtov ne bo videl nihče v publiki!’ … Ja in? To je večer, ko si lahko, preprosto povedano, privoščiš. Morda nekateri v tem ne vidijo smisla, vendar vas vse lepo naprošamo, da takšne in drugačne opazke glede tega zadržite zase. Tvegate namreč sovražni pogled in precej močno klofuto.
Najpomembnejši del maturantskega plesa je, poleg after partyja, seveda ples. Tako se četrtošolci že nekaj mesecev učijo plesne korake. Ti sicer niso vsem najbolj pisani na kožo, zato se ta teden še posebej intenzivno pripravljajo. Na plesnih vajah smo tudi ujeli par plesalcev, ki so soglašali, da je petek čisto preblizu in, da si definitivno želijo, da bi kot otroci trenirali klasične plese. Vendar verjamemo, da bo petek kljub vsemu preprosto čaroben.
Kot je nekemu razredu maturantov na srce položila prof. Arzenškova: ‘Prosim, ne obremenjujte se zaradi enega lasu, ki štrli stran ali pa pretemnega odtenka šminke. V petek je vaš večer in konec koncev morate tistih nekaj ur čimbolj uživati!’

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja