OIV: Celeia v likovni podobi

Na GCC so v četrtek 1.10. in v petek 2.10. potekale obvezne izbirne vsebine, med katerimi je bila na izbiro tudi Celeia v likovni podobi. Udeležili smo se je nekateri dijaki 1. letnika.
V četrtek smo do malice pripravljali predstavitve na temo Celeje. V skupinah po štiri smo vsak naredili svojo predstavitev. Vključili smo podatke o življenju v mestu, nastanku mesta in drugih zanimivostih. Najboljša skupina bo imela predstavitev tudi na zaključni prireditvi.

Po malici smo se napotili v Pokrajinski muzej Mesto pod mestom. Med ogledom smo si morali pridno zapisovati odgovore na vprašanja, ki smo jih dobili in na podlagi katerih bomo ocenjeni.

Čeprav so se nekateri grozno dolgočasili v muzeju, je bilo veliko zanimivega za videti, med drugim tudi ostanke rimske ceste, kip Rimljanke, ostanke razkošne vile…

Sledil je še sprehod skozi mesto, kjer smo obiskali še nekaj ostankov iz rimskih časov, ki se nahajajo na zidu stavb ali pa kar na ulici. Velikokrat gremo mimo njih in jih še opazimo ne.

Ob vrnitvi v šolo smo še vlili mavec v modele, da bo pripravljen za izdelovanje.
V petek smo v mavec izrezali poljuben motiv z ogleda muzeja ter ga na koncu še pobarvali. Ko se je barva malo posušila, smo rahlo sprali ter pustili, da se do konca posuši. Nastale so prave mojstrovine, ki se bodo lahko obesile na steno.
Čeprav bodo nekateri morali s svojimi prestavitvami nastopati pred vsemi dijaki in jih je upravičeno strah, lahko rečem v imenu vseh, da že komaj čakamo zaključno prireditev, ki se vztrajno približuje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja