Odvrteli smo se v pomlad

Pikasti dežnički, pisane barve, cvetice in pravljična glasbila so nas prvega marčevskega popoldneva 2013, popeljali na nepozaben vrtiljak, kjer smo se vrteli in zabavali z dijaki predšolske vzgoje in otroki iz Vrtca Tončke Čečeve.

Ob petih popoldne smo se ljubitelji otroškega plesa, glasbe in ljudskih običajev zbrali v pomladno okrašeni dvorani narodnega doma.

Prvi so se predstavili otroci iz vrtca Tončke Čečeve iz Celja, ki so s svojim vokalno-inštrumentalnim nastopom privabili mnogo toplih nasmehov in nas očarali s svojo otroško čarobnostjo. Na oder so se jim kasneje pridružili še dijaki predšolske vzgoje in skupaj z njimi predstavili prisrčen nastop z naslovom En medvedek, dva medvedka. Vrstili so se nastopi posameznih razredov, ki so nas s plesom, petjem in glasbo popeljali v stare čase ljudskih običajev, kot so jurjevanje, ples kolo, vasovanje, igranje harmonike, citer in petje ljudskih pesmi.

Svoj pevski talent so pokazali tudi fantje, ki so nastopili v zasedbi Predšolskih 8, venček narodnih pa so nam veselo odigrali poskočni harmonikarji. Zasanjali smo se ob lepih melodijah citer, za češnjo na vrhu smetane pa je na koncu nastopila še vokalna zasedba profesorjev, ki je radostno zapela pesem Dajte, dajte.
Gledalci smo nastopajoče nagradili z bučnim aplavzom in narodni dom zapustili z nasmeškom na obrazu, saj smo po prijetnem vrtenju na glasbeno-plesnem vrtiljaku lahko začutili, da so nam dijaki predšolske vzgoje s pomočjo otrok privabili pomlad.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja