Odvrgli smo maske resnice

Ko pride pust, so vsi mastni okoli ust. Pa naj bo to zaradi krofov ali pa zaradi privlačnih nagrad, ki jih je včeraj podelila komisija na GCC za Naj masko Gimnazije Celje – Center.

Včeraj, v torek, 12. 2. 2013, je na Gimnaziji Celje – Center potekalo tradicionalno rajanje in izbor Naj maske GCC. Prvo šolsko uro se je vse dogajalo v učilnicah in pred ogledali naših toaletnih stranišč. Vendar ne vseh, saj veste, tista v kletnih prostorih še niso dokončana. Ko so se dekleta in fantje našemili v svoje najljubšpust-gcc-2013-31e maske, se je dogajanje preselilo v veliko telovadnico naše »dobre stare, kjer nas je takoj ogrel ansambel Unikat. Fantje so že na začetku poskrbeli za pravo veselico. Maske so plesale in rajale, vse dokler nista glavno vlogo prevzela voditelja, Patrik Trobiš in Žan Kolar. Tako kot je ansambel Unikat poskrbel za ples, je voditeljski tandem poskrbel za smeh. Kdo ve, mogoče pa sta onadva tista, ki bosta letos na Slovenija ima talent zamenjala že ustaljeno Valič-Poles navezo.

 

A smeha je bilo kmalu konec. Svoja mesta je zasedla žirija in začelo se je pravo tekmovanje. Začela se je povorka, ki ji ni bilo videti konca. Obilo razredov je tokrat pokazalo svojo ustvarjalnost in inovativnost. Tako smo lahko videli Tino Maze in njene Tekanne(čajne vrečke), ki so na koncu zasedli drugo mesto. Prav tako so nas zabavali Zlati maturantje, ki so diplome kupili pri ministru Turku, le te pa jim je podelila sama žena ministra Turka, ki nas je s svojo eksistenco počastila na GCC. Za svojo velikodušno dejanje ji je žirija podelila prvo mesto v tekmovanju za individualne maske. Prvo mesto v skupinski maski pa so prejeli Cirkusantje, 2.i razreda. Nekdo se dobro spozna na zgodovinske dogodke, saj so tudi oni poskrbeli za to, da je GCC dobil kruha in iger. Komisijo so osvojili s pihanjem ognja in deljenjem kokic prav vsakemu izmed nas.

pust-gcc-2013-38

Nagrado za individualno masko sta prejeli tudi ljubki pandi in zizike, za katere je eden izmed članov komisije mislil, da predstavljata noseči ženski.

No, ampak saj veste, mislim torej sem.

Na žalost pa so nekatere dobre maske ostale neopažene in za svojo inovativnost niso bile nagrajene. A nisem pravi naslov, da sodim odločitev žirije in tako tudi niste vi.

Pustno rajanje pa se je nato nadaljevalo še dolgo v pozno dopoldne. Plesali smo, rajali, jedli in pili … vodo, seveda ter se skupaj s profesorji veselili.

 

 

 

Več fotografij si lahko ogledate na : http://www.gcc.si/pustovanje-fotke/

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja