Odštevamo dneve … GCC bo oživel celjsko mestno središče

Prenovljeno mestno središče knežjega mesta bo prihodnji petek, 19. septembra, od 19h dalje pred Kinom Metropol gostilo izjemno medgeneracijsko druženje dijakov Gimnazije Celje – Center. Šola bo skupaj z Društvom GCC oživila mestno jedro z glasbo, umetnostjo in spomini na 102-letno zgodovino celjske šolske lepotice.

Prihodnji petek se bodo pred Mestnim kinom Metropol povezale številne generacije dijakov in prijateljev ene največjih srednjih šol na Celjskem. Z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov ter pestrim programom pripravljajo enkratno doživetje v celjskem starem mestnem jedru.»Gimnazija Celje – Center in Društvo GCC že tri leta na izviren način v slovenskem prostoru združujeta nekdanje in zdajšnje generacije dijakov, na kar smo izjemno ponosni. Pripravljamo edinstven dogodek in s ponosom prihajamo na prenovljene mestne ulice,« poudarja ravnatelj Gimnazije Celje – Center Gregor Deleja.

Na dogodku, ki želi aktivno podpreti prizadevanja Mestne občin Celje in mestnega marketinga za oživitev starega mestnega jedra, bodo največ pozornosti posvetili glasbi, ki ima na GCC med številnimi obšolskimi dejavnostmi prav posebno mesto. Prireditev bo uvedla premiera prenovljene šolske himne, na dogodku pa bodo nastopili mednarodno priznani dekliški pevski zbor GCC, moški vokalni sestav Oktet 9, knežjemu mestu dobro poznani GCC jazz projekt, zasedbi The Šlagers in FaVoZa, vokalna solista Sandra Feketija in Mihael Strniša, skupina Z3R0 Z3R0 ter glasbeni zasedbi nekdanjih dijakov Radio Jam in Kronika. Ta dan v mesto prihajajo tudi številni protokolarni gostje iz cele države.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake na gimnaziji povezujejo v alumni Društvo GCC, eno izmed dveh tovrstnih v našem prostoru. Skozi leto se družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto, sodelujejo pri izvajanju obšolskih dejavnosti in študijskem ter poklicnem svetovanju in s svojo pestro dejavnostjo širijo glas o šoli po Sloveniji in tujini.

GCC-rondo-ponoci DSC_9580 DSC_4213 DSC_4209
foto: Rok Rakun

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja