Odkrivamo tančico skrivnostne Culturice TV

Novinarji Spletka smo pri videovsebinah na naši spletni strani opazili ime televizije Culturica TV. Ker smo za to televizijo slišali prvič, smo začeli raziskovati. Našli smo njihovo spletno stran in youtube kanal, najbolj pa nas je šokirala novica, da se za Culturico TV skriva dijak naše gimnazije in tehnični urednik Spletka, Matevž Hribernik. Kljub morebitnim očitkom o navzkrižju interesov smo se odločili, da  spletno televizijo predstavimo tudi našim bralcem.

Culturica TV je spletna kulturna televizija, ki pokriva različne dogodke iz Celja in njegove širše okolice, včasih pa nas popelje tudi na lokacije zunaj slovenskih meja. V slovenski medijski prostor so vstopili prav pred letom dni, 11. novembra 2011, ko je na koncertu Vesperae Josephinae v cerkvi Sv. Jožefa nastal prvi posnetek. Do zdaj so objavili šestintrideset različnih dogodkov,  ki so skupno zabeležili približno 8500 ogledov. Med njimi je bil najbolj priljubljen Poletni Nokturno, ki si ga je do zdaj ogledalo 805 gledalcev. Matevž Hribernik, ki je sicer dijak Gimnazije Celje – Center, si zasluži pohvalo, saj večino dela za Culturico TV opravi sam, včasih pa se po nasvet in pomoč glede promocije obrne na svojih pet zvestih svetovalcev.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z6GhnQMBbgE&list=UUS2zQ7azHxrhRdC_i85JKbw&index=2&feature=plcp[/youtube]

Veseli smo, ker je na marsikaterem posnetku Culturice TV možno opaziti mnoge (nekdanje in sedanje) dijake in profesorje Gimnazije Celje Center. Zagotovo jih boste našli na posnetkih dobrodelnega koncerta (Gangnam style) in prireditev, kot so The Candy mountain experience, 3. Modna interactijada, Broadway I Love 2012, Vesperae Musicae – FaVoZa in Glasba z Rogle – Velikonočni koncert.

Če ste bili ob branju pozorni na datum nastanka Culturice TV, ste najbrž opazili, da danes praznuje prvi rojstni dan. Obiščite njeno spletno stran ob 20. uri, ko bo objavljen koncert Vesperae Musicae z akordeonistom Mihaelom Strnišo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EJ_bMS1kWLA[/youtube]

Uradna spletna stran:

http://www.culturica.tv
Culturica TV na Facebooku:

https://www.facebook.com/culturicatv

Youtube kanal Culturica TV:

http://www.youtube.com/celjeculturica 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=J78-q0GuoPw&list=UUS2zQ7azHxrhRdC_i85JKbw&index=8&feature=plcp[/youtube]

2 kometarja

  1. Pingback: Spletko | Utrinki včerajšnjega slavja (video)

  2. Pingback: Gimnazija Celje – Center » Akademija 100-letni lepotici v ponos

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja