Odete v zlato

Dekliški pevski zbor Gimnazije Celje – Center ponovno posegel po najvišjem odličju na državni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov v Zagorju.

 

Da knežje mesto slovi po odličnih pevcih ni skrivnost. Zborovstvo je v Celju še vedno ena najbolj razširjenih ljubiteljskih dejavnosti, za kar skrbijo zlasti celjske osnovne in srednje šole, ki se lahko pohvalijo z odličnimi mladinskimi zbori. Mednje prav gotovo sodi tudi edini dekliški zbor v mestu, ki že več kot štiri desetletja deluje na Gimnaziji Celje – Center, letošnjo sezono pod vodstvom prof. Davida Preložnika. Pevke posegajo po najvišjih odličjih na tekmovanjih doma in na tujem. Tako je bilo tudi v torek, 1. 4., ko je Dekliški pevski zbor GCC osvojil zlato priznanje na bienalni državni reviji v Zagorju. Odlično so se odrezali tudi pevci s I. gimnazije v Celju, ki so prav tako osvojili zlato plaketo.

 

Za dekleti je sicer pester del letošnjega šolskega leta – koncert ob 85. letnici skladatelja Jakoba Ježa, Miklavžev, novoletni koncert in velika turneja ob slovenskem kulturnem prazniku v Srbijo, skupaj s fantovsko vokalno zasedbo in skupino The Šlagers. Do konca sezone jih čaka še nastop na reviji v Celju in pomladni koncert 8. 5. v Narodnem domu Celje. GCC sicer slovi po bogatem glasbenem življenju s kar tremi vokalnimi in tremi inštrumentalnimi zasedbami, ki delujejo v okviru šole oz. Društva GCC, ki povezuje nekdanje dijake te celjske gimnazije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja