Obrazi prihodnosti: zaključek

Tekom letošnjega šolskega leta so se naši novinarji povezali s časopisom Dnevnik in sodelovali v projektu Obrazi prihodnosti, ki se je zaključil 26. aprila 2016 v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer je potekala zaključna prireditev.

Novinarke Sledka smo se z vlakom odpravile v Ljubljano, kjer so nas sprva toplo sprejeli v Lutkovnem gledališču ter si ogledale prireditev. Na prireditvi je voditelj Klemen Bunderla skupaj s predsednikom uprave Dnevnika g. Robertom Krajnikom in mentorico ter glavno pobudnico projekta ga. Petro Mlakar podelil vsem 23 sodelujočim šolam plakete ter priznanja. Prireditev je popestril pevski nastop voditelja Klemna in nastop glasbene skupine Hešteg. Po koncu prireditve so nam pripravili pogostitev v preddverju dvorane, kjer smo poklepetale še s predstavniki drugih šol, po pogostitvi pa je sledil sprejem v predsedniški palači na Erjavčevi ulici v Ljubljani.

Tam nas je sprejel predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor, sledil pa je nagovor dijakinje iz Gimnazije Jesenice Teje Majcen, ki je zbranim zaupala, kako je sodelovanje v projektu Obrazi prihodnosti doživljala sama. Sledila so vprašanja gospodu predsedniku, ki so se navezovala zlasti na aktualne družbene problematike – migrantske krize, subkultur, pravic istospolnih, narodna ozaveščenost mladih in drugih tem, v ospredju pa so bili predvsem politični in socialni problemi. Načrt za fotografijo s predsednikom se žal ni obnesel, smo pa uspele narediti fotko s Klemnom Bunderlo, ki se je z veseljem slikal z nami.

Po končanem dnevu smo se nadebudne Sledkove novinarke izmučene, a vesele in ponosne, da smo lahko zastopale naš časopis in šolo, podale na pot v Celje in počitnicam naproti 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja