Oblačila našla nove lastnike

Eko-ninje o zbiralni akciji oblačil, ki je bila izvedena v okviru dobrodelnega decembra na GCC, z njo pa sodelujejo tudi v projektu Pozorni za okolje.

Če se še spominjate, od tega se sicer zdi že cela večnost, je decembra v avli naše GCC stala stojnica z oblačili. Eko-ninje smo skozi celoten prazničen mesec vihrale okoli in vas ozaveščale o pomembnosti recikliranja oblačil in posledicah, ki ga imajo ta na okolje, če jih ne zavržemo pravilno. Akcijo smo začele z idejo, da bi si oblačila izmenjali dijaki med seboj. Vsakomur se namreč zgodi, da ima doma kose oblačil, ki jih ni nikoli oblekel ali pa so še v čisto dobro ohranjenem stanju in jih preprosto ne želi več nositi. Naredile smo nekaj menjav, a ker ni bilo zelo veliko zainteresiranih, smo se odločile, da malce spremenimo našo akcijo. Ta se je nato preoblikovala v akcijo zbiranja še nosljivih oblačil, ki smo jih podarili pomoči potrebnim. Naslov naše akcije Iščem novega lastnika smo ohranile, saj so oblačila res dobila nove lastnike.

V zbiralni akciji smo s skupnimi močmi zbrali kar 6 polnih vreč oblačil, ki so jih bili na Karitasu zelo veseli, saj so jim blačila prišla v prazničnem času še posebej prav. Vesele smo, da smo lahko tudi s takšno za marsikoga samoumevno stvarjo, kot so oblačila, nekomu polepšale dan.

Preden pa smo stojnico, ki je služila zbiranju oblačil, pospravile, smo posnele še filmček, ki je trenutno še v montaži, je pa del projekta, v katerem trenutno sodelujemo. Pozorni za okolje je kampanja, ki se ukvarja z ozaveščanjem mladih o izpustih emisijah CO2 in njegovimi posledicami na okolje. Dijaki v projektu z minutnim filmčkom predstavijo izviren način, kako bi pripomogli k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Bodite pozorni na filmček, ki bo prišel enkrat v naslednjem mesecu. Na tem mestu vas že zdaj prosimo za pomoč pri promociji in glasovanju. 🙂

S projektom smo zelo zadovoljne. Z njim smo opravile veliko: pomagale smo pomoči potrebnim družinam, našo Zemljo smo prikrajšale za nekaj odvečnih molekul CO2, poleg tega pa smo se še veliko naučile o izdelavi in reciklaži oblačil. Zahvaljujemo se vsem tistim, ki so s podarjenimi oblačili pripomogli k uspešnosti projekta, in vas vse vabimo k ponovnemu sodelovanju v naših prihodnjih projektih.

– Eko-ninje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja