Obisk Maje Drča

Včeraj, 24. 3. 2016, smo na GCC gostili Majo Drča, našo bivšo dijakinjo, ki se je po študiju zaposlila v Bruslju. Z dijaki je delila svoje izkušnje z delom v tujini.

Maja je študij začela v Ljubljani. In sicer je študirala evropske študije na Fakulteti za družbene vede. En semester je preživela v Pragi, potem je opravljala prakso v nevladni organizaciji v Bruslju. Po podiplomskem študiju diplomacije je opravila prakso na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu. Pet mesecev je opravljala prakso tudi na Evropksi komisiji v kabinetu Janeza Potočnika. Po končani praksi se ji je ponudila priložnost za delo v industrijskem združenju na področju zagovorništva in komunikacij na tematiki okolja.

Dijaki so se z njo pogovarjali o študiju v tujini, štipendijah, pridobivanju izkušenj, študijskih izmenjavah, poletnih šolah …  Dijakom je ponudila v pogled v delovanje tega multikulturnega mesta, poudarila kako pomembna je naša samoiniciativnost, predstavila pa je tudi svoj delovni dan. Upamo, da je koga izmed prisotnih tudi navdušila za delo v tujini.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja