Obisk dijakov iz Turčije

V četrtek 3. marca, so GCC obiskali gostje iz Turčije. Obisk je potekal v okviru stalnega sodelovanja med Celjem in Gaziantepom, zelo zanimivim milijonskim mestom blizu sirske meje, ki je eno najrazvitejših urbanih središč Turčije, z zelo razvitimi šolami in raziskovalnimi centri.

Našim turškim sovrstnikom in njihovim mentorjem smo prijazno dobrodošlico izrekli v šolski knjižnici.
Naš podravnatelj g. Bojan Kostanjšek jih je v angleškem jeziku lepo pozdravil. Nato so jih dijaki 3. b nagovorili v turščini in jih presenetili s svojim znanjem jezika, ki so se ga tako rekoč naučili iz turških serij. Dijaki so začeli uvodno predstavitev naše šole, ki so jo popestrili z našo himno GCC Junak.
Pri predstavitvi Gimnazije Celje-Center so opisali in predstavili programe, področja na katerih so naši dijaki uspešni in jih seznanili z nekaterimi dogodki, ki potekajo na naši šoli, izpostavili pa so predvsem maturantski ples. Povedali so jim, da se naša šola trudi, da dijaki tu doživijo najboljša štiri leta svojega življenja. Naši turški gostje pa so bili zelo navdušeni nad nastopom naših talentiranih dijakov Neje Turk, Barbare Tadina, Samanthe Maye Šolaja ter Lare Čede, ki so zapele in zaigrale dve pesmi na klavir, kitaro ter violino.
Sledili so še postrežba gostov, njihova vprašanja in sproščen pogovor med dijaki in mentorji. Na koncu predstavitve so nam pokazali kratek video o njihovi državi ter obdarili nastopajoče dijake z majhnimi darili.
Sledil je ogled šole. Najprej jih je podravnatelj pospremil do risalnice, kjer jim je učenka umetniške gimnazije predstavila program še malce bolj podrobno. Zatem so odšli v učilnico SLJ 1, kjer so skupaj z našimi dijaki zaigrali nekaj pesmi, nato pa so obiskali še telovadnico, kjer je naša šolska dekliška nogometna ekipa pričela svoj trening. Na koncu so si ogledali še pouk predšolske vzgoje in pa risbe na hodnikih.

Veseli smo, da smo lahko dijakom iz Turčije predstavili našo šolo in tudi malce naše kulture. Upamo, da bo na GCC še več takšnih mednarodnih sodelovanj, ki krepijo vezi med vrstniki iz različnih držav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja