O spontanem novinarstvu na GCC

Novinarsko izobraževanje se nadaljuje! Naši mladi novinarji (ali, bolje rečeno, novinarke) so se danes udeležili delavnice o novinarstvu, ki je potekala v knjižnici.
Trije predavatelji s Socialne akademije, pod katero se izvaja projekt Popotniško novinarstvo, so nas toplo sprejeli v svet medijev in novinarstva. Po kratkem uvodnem pozdravu smo se predstavili s pomočjo naših pametnih telefonov in zadnje objave na Facebooku, pri čemer smo se dodobra nasmejali. Nato smo si ogledali par fotografij, ki so bile razporejene na mizi, vsaka je predstavljala nekaj drugega – živali, ljudi, prostor… Vsak si je izbral eno izmed fotografij in povedal, kakšne občutke je v njem vzbudila in, če bi jo delil naprej na socialnem omrežju. Ko sml vsi podali svoje mnenje in občutke, smo se razdelili v pare in poskušali razviti dve različni ozdaji fotografij in spet so na plan prišle izjemno izvirne ideje!
Po vsem tem brain stormingu smo si vzeli kratek odmor, med katerim smo na šoli morali posneti dve fotografiji; eno, ki predstavlja lepoto in eno, ki predstavlja kaos. Fotografije smo nato še predstavili in pojasnili, zakaj smo si izbrali ravno ta predmet oz. prostor.
Za konec pa smo se še pogovorili o iskrenosti medijev, kritičnem pogledu na svet in možnosti interpretacije. Vsak posameznik si vse interpretira popolnoma drugače, zato moramo novinarji predstavitu zgodbo skozi dejstva, publiki omogočiti lastno interpretacijo.
Z našimi izobraževanji nadaljujemo naslednji mesec, vsekakor pa se veselimo še več takšnih dogodkov!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja