Kabinet DS do nadaljnjega brez skodelic in upajmo z manj glasbeniki!

Kako lepo je doma, ko se po okusnem kosilu ali večerji lepo uležeš na kavč ali pa greš v svojo sobo napisat domačo nalogo, med tem pa tvoji starši lepo pospravijo mizo in pomijejo ter pobrišejo posodo. Sam pa si nezmožen pospraviti za sabo, saj si le nič hudega sluteč razvajenec, ki ne zna ceniti ničesar okrog sebe. Vsaj za večino je tako.

Imaš pa še to srečo, da hodiš na Center. In šola, izjemna kot je s svojim vzdušjem, vsemi profesorji in ravnateljem na čelu, se odloči, da bi bilo enkratno narediti nek dijaški prostor, kjer bi lahko preživeli proste ure, počakali na prevoz oz. sestankovali. Povrhu vsega dobimo v ta NOV prostor še skodelice, indukcijsko ploščo, vrelnik vode, kavo, čaj … Skratka vse, česar nam šola ni dolžna dati. Pa znamo to ceniti?? Seveda, ne! Kot smo že dognali, smo po večini le gruča razvajenih mulcev, prelenih, da bi pomili za sabo eno skodelico. “Ampak saj nam, gospodom, pa tega ja ni treba, saj imamo vendar čistilke. Naša sveta naloga je le uživanje v pitju kave ali čaja, skodelice pa kar naj pomivajo drugi.” No, dragi bodoči intelektualci, naj vam nekaj pojasnimo. Skodelice, ki jih sami uporabite, boste za sabo kar lepo sami tudi pomili, saj ni naloga šolskih čistilk, da za vami čistijo “svinjarijo”, in tako jim je tudi naročeno. Zato boste na žalost pač morali odrasti, narediti ogromen korak izven svojega območja udobja in prevzeti nekaj odgovornosti. ZA SABO ZAČNITE POMIVATI SKODELICE V KABINETU DIJAŠKE SKUPNOSTI. Teh do nadaljnjega v kabinetu ne bo. Morda jih vrnemo še ta teden, morda pa naslednji. In tudi, ko bodo skodelice spet na voljo za uporabo, jih najbrž ne bo toliko, kot jih je bilo do zdaj, ampak si jih boste morali z vestnim pospravljanjem za sabo prislužiti nazaj. Več podrobnosti boste izvedeli kmalu.

Odrastite že in pomijte za sabo posodo, ki jo umažete. Četudi vam tega doma ni treba, vsaj ne kažite svojih nezmožnosti tudi v šoli. Pomislite, kdo vam bo čez nekaj let, ko boste v Ljubljani, Mariboru ali kjerkoli drugje, pomival posodo. Jo boste umazano peljali staršem? Verjemite, da ti ne bodo do konca življenja skrbeli za vašo leno rit.

Torej, dokler se ne naučite pospravljati za sabo, skodelic ne bo. Če ne znate pospravljati, ne vemo, zakaj bi potem imeli luksuz pitja in kuhanja kave ter čaja, ki ju za nas priskrbi šola.

IZJMENO POMEMBNO OBVESTILO ZA VSE GLASBENIKE! Vemo, da je novi kabinet super in zelo udoben, ampak vas vseeno prosimo, da svoje glasbeno izražanje, v kolikor je to le mogoče, prestavite v sosednji kabinet (v “Šonca”). Vemo, da to vedno ni mogoče, a kot že večkrat povedano, kabinet DS ni le vaša nova pridobitev, pač pa pripada vsem dijakom. Zato vas prosimo za obzirnost. Hvala!

 

Z najlepšimi pozdravi

Dijaški razvojni tim

 

P.s.: Izvzeti ste vsi tisti, ki imate nekaj manir in pospravite za sabo, kar umažete. Bi izvzeli tudi kakšnega glasbenika, a še nismo spoznali takšnega, ki bi bil do ostalih dijakov posebej obziren. 😉

2 kometarja

  1. felicijan Odgovori

    Pošiljam iskreno spoštovanje do avtorice članka. Res žalostno, da je včasih treba reči bobu bob …

  2. Pingback: Tina Krulec: ”Konstantno učenje je pot do uspeha.” | Sledko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja