Novoletno obupane zaobljube

Kliše je pisati o novoletnih zaobljubah, ker trajajo kvečjemu par dni. Kliše je pisati o izgubljenih ljubeznih, o starih prijateljih in novih ciljih. Kliše je opisovati polnočne poljube, orgazme in čepenja pred straniščno školjko. Ura je 01:13 zjutraj, 1. 1. 2016. Trenutno se ne morem uvrstiti med polnočne poljube, orgazme ali čepenje pred straniščno školjko. Z veseljem sem v varnem zavetju svoje postelje, kjer mi je pravzaprav precej udobno in mi sploh ni žal, da ne zmrzujem nekje sredi mesta, pijana. Nočem vam soliti pameti, da takšno praznovanje ni v redu, ravno nasprotno – počnite, kar hočete! Niti vam nočem soliti pameti z raznimi nasveti za boljše in popolnejše leto 2016.

Sem se pa v vseh svojih devetnajstih novih letih naučila, da je novo leto vseeno pomembno. Pomembno je, ker si ga mi sami naredimo pomembnega. Novo leto nam predstavlja priložnost, da se uresničimo tako, kot smo vedno hoteli. Sicer v ta nov začetek ne verjamem, niti ne verjamem v novoletne zaobljube, vendar pa sem se letos nad tem malce zamislila. Nov začetek je vseeno prikladen, še posebej, ko potrebuješ zunanjo motivacijo. Prvi januar simbolizira ta novi začetek bolj kot karkoli drugega.

To novo leto imam eno in edino zaobljubo – odslovi ljudi, ki te ne osrečujejo. Seveda je to kliše vseh obstoječih klišejev, vendar tako pač je. Zdi se mi popolnoma obupno, da ljudje velikokrat na vse pretege poskušamo v življenju ohraniti prijatelje in znance, ki nas ovirajo. V življenju je vsake toliko pač potrebno spustiti svojega notranjega hedonista na plan in uživati, ne glede na vse. Izkoreninjenje ljudi, ki tega malega vraga zatirajo, je včasih lahko prav osvobajajoče.

Na različnih socialnih omrežjih sem zasledila na milijone ljudi, ki so si obljubljali, da bodo postali ‘boljše osebe’. Vi kar, vendar ni to že malce obrabljeno? Vsako leto poskusite znova in znova, pa vam ne uspeva preveč… Poskusite biti ‘boljši jaz’. Naj bo 2016 leto, ko se obrnete vase. To bi sicer naj ne bilo dobro, saj je egoizem sploh slaba stvar, sebe pač ne smeš postaviti na prvo mesto, bolje je, da svoje življenje razdajaš. Ceneje kot prostitutka, svoje življenje razdajaš zastonj. Malce egoizma ne škodi, najprej popravi sebe, da lahko popraviš druge. Zazrite se vase in se zamislite. Postanite boljša oseba, pa ne iz vidika odnosa do drugih, izboljšajte odnos do sebe. Svet potrebuje več samozavestnih, kritičnih ljudi, ki verjamejo vase in v določene ideje, zdravo prenesejo kritiko, spoštujejo sebe (in tako tudi druge), pripomorejo k izboljšanju stanja.

To so sicer besede neke 18-letnice, ki je zaradi spleta okoliščin novo leto preživela na svojem kavču, te zaobljube se bo pa držala največ en teden. No, vsaj do šampanjca sem prišla. Brez šampanjca si še tega ne bi obljubila. 😉

Berite horoskop, pojdite k vedeževalki, postavite se zase, sprejmite nove ideje, za en teden sledite nazorom, ki so drugačni od vaših, kavo zamenjajte za čaj, sadje za čips, počnite kar vam srce poželi. Naj bo 2016 res vaše leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja