Novoletni koncert Gimnazije Celje – Center

Glasbeniki z GCC bodo drugi del sezone tradicionalno začeli z novoletnim koncertnim dogodkom 5. januarja v cerkvi sv. Duha v Celju

Že dvajseto leto zapored se bo za mlade glasbenike, dijakinje in dijake Gimnazije Celje – Center novo leto začelo s tradicionalnim koncertom, ki ga že nekaj let zapored pripravljajo v cerkvi sv. Duha v Celju. V ponedeljek, 5. 1., ob 18.30 uri bodo tako prvi šolski dan leta 2015 zaokrožili z glasbeno novoletno poslanico in izbranim programom del, ki jih je navdihnil božično-novoletni čas. Nastopili bodo Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, fantovska vokalna zasedba FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in instrumentalna zasedba The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca.

Na GCC, ki s tremi izobraževalnimi programi in 900 dijaki sodi med večje srednje šole v regiji, se lahko pohvalijo s številnimi uspehi in obšolskimi dejavnostmi, med katerimi ima posebno mesto prav glasba. Dekliški pevski zbor že skoraj pet desetletij sodi v sam vrh tovrstnih sestavov v Evropi, s številnimi priznanji in koncerti pa se lahko pohvalijo tudi člani fantovske vokalne zasedbe, ki je ena redkih takšnih na naših tleh, kakor tudi Šlagersi, ki poustvarjajo sodobnejše in popularnejše glasbene zvrsti kot so jazz, blues, latino, funk in pop. 

V letošnjo glasbeno sezono so na GCC vstopili z odmevno oktobrsko turnejo v Avstrijo, ki je uvedla nov mednarodni projekt šole z naslovom Srečevanja, že tradicionalno pa so z Miklavževim koncertom v knežjem mestu uvedli pester koncertni praznični mozaik. Tudi drugi del sezone, ki se začenja z novoletnim koncertom, bo pester. Že februarja vsi sestavi šole potujejo v hrvaški Pulj, kjer bodo zapeli ob slovenskem kulturnem prazniku, meseca aprila pa dekleta čaka sodelovanje z Mladinskim zborom RTV Slovenija in koncerti v Ljubljani in Celju, sestavi pa se bo predstavili tudi na večeru ob svetovnem dnevu poezije, na aprilskih revijah in tradicionalnem Pomladnem koncertu ob koncu sezone.

Na programu novoletnega koncerta 2015 bo pester izbor glasbenih del klasičnih in sodobnejših glasbenih zvrsti, osrednja točka koncerta pa bo nedvomno Gloria slovenskega skladatelja Ambroža Čopija, ki bo tokrat zazvenela v dekliški izvedbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja