Nogometašice izpadle iz tekmovanja

V ponedeljek, 24. 3. 2014, je na naši šoli potekalo četrtfinale v nogometu za dijakinje. Poleg domače ekipe so tekmovale še dijakinje Srednje zdravstvene šole iz Ljubljane, ekipa Šolskega centra Velenje in someščanke s Srednje ekonomske šole Celje.

Prvo tekmo sta odigrali naša ekipa in ekipa iz Ljubljane. Dijakinje GCC so slavile z rezultatom 4 : 0. Na drugi tekmi sta si nasproti stali ekipi Srednje ekonomske šole Celje in Šolskega centra Velenje. Z 9 proti 2 so Velenjčanke prepričljivo premagale Celjanke.
Sledilo je izločanje po sistemu t. i. «švicar« (zmagovalec prve tekme se »udari« s poražencem druge tekme, zmagovalec drugega obračuna pa s poražencem prve tekme), pri katerem napredujeta zmagovalca.

Tako so se dijakinje GCC pomerile s sosednjo Ekonomsko šolo. Videli smo lepo igro obeh ekip, ogromno borbe in želje po zmagi. Ekipi sta dali vsaka po dva gola, zato so o zmagovalcu odločali kazenski streli, pri teh pa so imele dijakinje iz bližnje šole več sreče in na koncu so na domačo žalost dobile tekmo ter se uvrstile v polfinale državnega prvenstva.
Zadnjo tekmo so odigrale nogometašice iz Velenja in Ljubljane, ta tekma ni bila tako pestra kot prejšnja, saj so Velenjčanke z lahkoto odpravile dijakinje iz Ljubljane s kar 6 : 0 in si s tem priborile uvrstitev na polfinale.

Kljub temu, da je naša ekipa izpadla iz tekmovanja, si zasluži pohvalo za odlično igro in vnemo, ki so jo pokazale. Tokrat sreča ni bila na njihovi strani, morda pa se to spremeni že drugo leto. Bravo, punce, prišle ste daleč in zapomnite si: “V vsakem porazu je zmaga, v vsaki zmagi je poraz!”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja