Nogomet na GCC

Danes, 22. 4. 2015, je bilo na Gimnaziji Celje – Center res pestro. Poleg dneva zemlje, ki so ga obeležili naši biologi in kemiki, je na naši šoli potekalo tudi polfinalne državnega prvenstva v nogometu za dijakinje.

Na turnirju so poleg naših nogometašic nastopile še dijakinje iz Gimnazije Murska Sobota, Šolskega centra Velenje in Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Ob samem začetku je vse zbrane pozdravil gospod ravnatelj Gregor Deleja, zaplesala pa je tudi naša šolska plesna skupina.

V prvi tekmi turnirja so se pomerile naše centrašice in dijakinje iz Maribora. Naše so pokazala odlično igro in na koncu zmagale 2:0. V naslednji tekmi so se pomerile dijakinje iz Velenja in Murske Sobote. Ta tekma, ki bi jo lahko tudi označili za najbolj napeto na današnjem turnirju, predvsem drugi polčas, se je končala v prid Gimnazije Murska Sobota z rezultatom 4:3.11174807_10153278155464301_3357600271236486061_n

Že v naslednji tekmi pa so na svoj račun prišle tudi Velenjčanke, ki so premagale ekipo iz Maribora z rezultatom 4:1. V četrti tekmi današnjega turnirja so se naše nogometašice spopadle z ekipo Gimnazije Murska Sobota. In na žalost so jim morale priznati premoč. Tudi ta tekma, se je na žalost vseh navijačev, končala v prid gostij z rezultatom 4:0. Naslednja tekma turnirja je bila kar kmalu določena, saj so dijakinje iz Murske Sobote premagale ekipo iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor z rezultatom 7:0 in si tako priigrale prvo mesto na današnjem turnirju in napredovanje v finale državnega prvenstva v nogometu za dijakinje.

Na zadnji tekmi današnjega turnirja, ki je bila tako za navijače kot tudi za igralke izjemno napeta, pa se je naša šolska ekipa pomerila proti ekipi Šolskega centra Velenja. Z zmago te tekme je prišlo tudi napredovanje v finale tekmovanja, saj sta imeli obe ekipi po eno zmago in en poraz. Tekma je bila v prvem polčasu izjemno napeta, saj sta bili ekipi zelo izenačeni. Vendar pa so morale naše nogometašice v drugem polčasu priznati premoč nasprotnic, ki so jih premagale z rezultatom 2:0.

V finale nogometnega prvenstva sta se tako uvrstili ekipa Gimnazije Murska Sobota in ekipa Šolskega centra Velenje. Naše nogometašice pa so osvojile odlične tretje mesto na današnjem polfinalnem turnirju in se uvrstile med najboljših osem ekip v državi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja