Noč branja na GCC

Vsako leto je 23. april namenjen svetovnemu dnevu knjige. Knjižni navdušenci vseh generacij še dodatno posežejo po svojih najljubših knjigah in ji prebirajo. V okviru dneva knjige se je razvila tudi tradicija Noči knjige, ki jo prirejajo po številnih šolah, in je postala priljubljena med mladimi bralci.

Letošnje leto je Noč knjige še posebej pomenljiva, saj prav v aprilskih dneh obeležujemo 400-letnico smrti kar dveh velikanov evropske literature – Miguela Cervantesa in Williama Shakespearja.

Odločili smo se, da tudi na naši šoli priredimo Noč knjige. Začela se je z izmenjavo knjig s projektom »Menjaj branje in sanje«. Dijaki so lahko v knjižnico do petka prinesli eno svojih knjig, v katero so zapisali lepo misel o knjigi, ter jo predali knjižničarki. Izmenjava knjig je potekala v petek, 5. šolsko uro, nadaljevala pa se je z nočjo branja, ki je trajala od 20.00 do 22.00.

Prijetnega druženja v knjižnici so se udeležile tudi nekatere profesorice, ki so nam med pogovorom ob čaju in pecivu zaupale, katere knjige berejo. Dijaki višjih letnikov so prebrali tudi nekatere svoje avtorske pesmi in zanimive odlomke iz knjig, ki so jih prinesli s seboj. Večer je za vse sodelujoče bil prijetna izkušnja, zato si želimo, da postane vsakoletna tradicija na naši šoli in vas vabimo spet naslednje leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja