NIKOLA TESLA Z VESELJEM DO ZNANOSTI

PREDSTAVIL OSNOVNOŠOLCEM “ZABAVNO” STRAN ZNANOSTI

Danes, 13. 11., je bilo na GCC ponovno zelo pestro. Že enajstič zapored smo z veliko nacionalno prireditvijo in več kot 200 učenci, dijaki in mentorji obeležili Svetovni dan znanosti za mir in razvoj. Letošnje leto je v znamenju velikana znanosti, fizika Nikole Tesle, in futurističnih vizij mest in šol prihodnosti v sodelovanju z oddajo Frekvenca X. 

V goste prihaja 225 učencev, dijakov in mentorjev iz 26 slovenskih šol. Mentorica Unesco dejavnosti na GCC prof. Marjana Turnšek je še pred začetkom prireditve povedala, da pričakujemo “da bomo učence in ostale obiskovalce navdušili in da bomo dosegli cilj – prepričati jih, da naravoslovje ni tako zahtevno, da se je možno učiti tudi na zabaven način,”  Ob koncu prireditve lahko zapišemo, da smo cilj tudi izpolnili, vsaj po odzivih naših letošnjih gostov.

Tokrat se je prireditev začela s predstavo Tesla v izvedbi Janeza Dovča v Narodnem domu Celje, nadaljevala pa se je na GCC s 15 vsebinsko pestrimi in raznolikimi delavnicami, ki so jih pripravili dijaki GCC skupaj z učitelji (z GCC in OŠ Griže), in posebno oddajo Frekvence X, ki jo na Valu 202 pripravljajo z namenom popularizacije znanosti med mladimi.

Mladim so želeli nazorno pokazati neskončna obzorja ustvarjalnosti in pomena (samo)motivacije in odločenosti za uresničevanje idej, tudi (oz. zlasti) takrat ko te izgledajo na prvi pogled neuresničljive.

“Letošnja posebnost je posvetitev Veselja do znanosti Nikoli Tesli in njegovim izumom. Zelo smo veseli, da se je našemu vabilu odzvali slovenski glasbenik in fizik Janez Dovč, ki že dve leti slovensko javnost navdušuje s predstavo posvečeno temu velikemu srbsko-ameriškemu izumitelju” je še za konec dodala prof. Turnšek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja