(ne)Športni dosežki in vsesplošna zmeda

Pred nekaj dnevi so se dijaki Gimnazije Celje-Center na vroč junijski dan pomerili v športnih aktivnostih. Ker maturantov nismo hoteli preveč motiti, je namreč potekal športni dan, nad čemer dijaki niso bili preveč navdušeni. Da bi to bilo splošno jasno, so se odločili, da pač ne bodo prišli.

In tako se je začela splošna zmeda, ki marsikomu greni življenje. Sicer se s tem nihče preveč ne obremenjuje, se pa vsake toliko na hodniku zasliši obupan vzdih, ko kdo omeni dan D – 23. 6. Kot kazen za dijaško nepokorščino bo na GCC organiziran še en, nadomestni športni dan. Tu so se stvari začele zapletati.

Glede na ravnateljevo sporočilo smo dijaki predvidevali, da se morajo na šolskem dnevu naslikati samo tisti, ki so manjkali neopravičeno, nakar so nekateri razredniki na veliki zvon obešali, da morajo obvezno priti vsi, drugače ne bomo dobili spričevala. Seveda smo se novinarji odločili zmedo razčistiti in se pozanimali, kako je s tem. Pa je večinoma ostalo na istem. Športniki namreč še vedno vztrajajo na prisotnosti vseh, medtem ko smo od gospoda ravnatelja prejeli drugačne informacije.

Tukaj je seveda vredno omeniti tudi izjeme, kot so 3. I, 2. Č in 3. E. Prva dva razreda sta imela rekordno udeležbo (štirje dijaki), 3. E pa je pozabil, da se na športnem dnevu med drugim tudi skače v daljino in so odšli na limonado. Ti razredi bi naj imeli skupinsko kazen, vendar so tudi okoli tega nejasnosti. Nekatere izmed dijakinj so namreč imele obveznosti na šoli, zaradi česar so bile opravičene. Zaradi vsesplošne zmede sedaj dvema na športni dan ni treba, drugim trem pa. Kaos.

V luči teh razmer Sledko v imenu vseh zmedenih dijakov vljudno naproša upravo šole, da nam dokončno sporoči, za koga je nadomestni športni dan obvezen. Zahvaljujemo se vam za odgovor in za razumevanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja