Neodločen rezultat volitev za ravnatelja GCC … Kaj menita predsednica in podpredsednik DS?

Na GCC se vedno nekaj dogaja, sedaj pa se vračamo v obdobje enega leta nazaj, saj je tudi letos rezultat volitev za ravnatelja GCC neodločen.  Samo za vas smo se pozanimali, kaj si o tem mislita predsednica Dijaške skupnosti Maruša Langus in podpredsednik Jure Macuh, s katerima smo opravili kratek intervju.

Kaj menita o tem, da je že drugo leto zapored rezultat volitev za ravnatelja GCC neodločen, zakaj mislita, da je temu tako?

MARUŠA: Mislim, da je po eni strani neodgovorno od nas, članov Sveta šole, ker se nikakor nismo uspeli dogovoriti, kaj bomo storili. Po drugi strani pa sta oba kandidata zelo dobra, sodeč po rezultatih se je bilo zelo težko odločiti, kaj bi bilo najbolj prav.

JURE:  To vsekakor ni dobro za našo šolo – ker vodstvo ni konstantno, ni mogoče ustvarjati dolgoročnih načrtov za prihodnost šole. Tako kot je vojska brez dobrega vodje obsojena na pogubo, je naša šola obsojena na slabšo prihodnost. Eden izmed razlogov za takšen rezultat je tudi dejstvo, da je zbornica razcepljena glede mnenj o ravnatelju, saj sta oba kandidata kvalitetna in se je težko odločiti.

IMG_0596

Sta bila pri izbiri kandidata tudi vidva neodločena?

MARUŠA: Kot sem že omenila, oba kandidata sta res dobra, prepričljiva. Od velikega števila dijakov sem dobila mnenja o obeh in sem to mnenje tudi upoštevala.

JURE: Jaz sem bil popolnoma prepričan v svojo izbiro že od začetka, kasneje, po moji pobudi za demokratično izvolitev ravnatelja glede na izbiro Dijaške skupnosti, pa nisem niti malo podvomil v svojo odločitev.

Se vama zdi vzdušje na šoli zaradi volitev kaj drugačno?

MARUŠA: Veliko dijakov se sploh ne zaveda trenutne situacije na šoli in pomembnosti teh volitev, čeprav bodo vplivale na nas dijake, profesorje in tudi bodoče učence. Tisti učenci, ki pa se vsega tega zavedajo, lahko situacijo le spremljajo in čakajo, kaj se bo zgodilo, kar je storjeno, je storjeno.  Zagotovo so profesorji tisti, ki najbolj občutijo našo neodločnost, vendar verjamem, da bo na koncu tako, da bo prav za vse.

JURE: Med dijaki, s katerimi sem se pogovarjal o rezultatih volitev, smo vsi opazil, da je to stanje zelo neugodno, prav tako se opaža večja napetost med profesorji in med Svetom staršev.

IMG_0581

Mislita, da je med delom ravnatelja in vršilca dolžnosti ravnatelja velika razlika? Jo čuti le osebje, ali tudi dijaki naše šole?

MARUŠA: Mislim, da razlika med tem ni tako velika, zato pa se imenuje vršilec dolžnosti ravnatelja, dokler ta ni izvoljen. Dijaki je verjetno ne bodo opazili in čutili, bolj bo videna pri osebju, vendar zagotovo ne bo negativnih sprememb, ki bi slabo vplivale na šolo, kvečjemu le pozitivne, ki so vedno zaželene.

JURE: Delo vršilca dolžnosti ravnatelja je definitivno drugačno od dela ravnatelja, ker vršilec dolžnosti ravnatelja ne more delati dolgoročnih načrtov, kar vpliva na potek razvoja šole, na uspešnost načrtov dela, na delo profesorjev in podobno. To seveda ne zagotavlja konstantnega uspeha, ki pa je vsepovsod in vedno dobrodošel.

Predsednici in podpredsedniku Dijaške skupnosti se zahvaljujemo za sodelovanje, obema kandidatoma ponovno čestitamo, v imenu dijakov pa lahko rečemo zgolj, da upamo na hiter in uspešen zaključek boja za mesto ravnatelja.

Ekipa Spletka

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja