Nemški dan na GCC

15. 10. se bo v letošnjo šolsko kroniko za pisal kot nemški dan na GCC. Pa brez skrbi – nismo obeleževali obletnic prve in druge svetovne vojne, ampak kot izvrstni gostitelji na šoli najprej sprejeli našo novo nemško asistentko go. Henrike von Dewitz, sodelavko Goethe Instituta iz Ljubljane, sicer po rodu iz Kölna, ki bo odslej dopolnjevala pouk nemškega jezika na naši šoli, ob 12.30 pa so nas obiskali kolegi iz mesteca Oberusel, ki se nahaja v osrednji Nemčiji, v pokrajini Hessen.

Gimnazijce iz Oberusla sta v knjižnici sprejela pomočnik ravnatelja prof. Kostanjšek in ravnatelj prof. Deleja ter naši maturanti, ki poglabljajo nemški jezik. Po nekaj informacijah o šoli in šolskem sistemu v Sloveniji, pa so skupaj z našimi dijaki odšli k pouku nemščine, nato pa so si ogledali še mestno središče.
Tudi nadaljevanje tedna bo v znamenju nemščine, saj se v petek, 17. 10., v avstrijskem mestu Lienz začenja nov mednarodni projekt GCC. Srečanja/Begegnungen, ki bo  mlade iz Avstrije in Slovenije povezal preko univerzalne govorice umetnosti. Trenutno v projektu sodelujejo Gimnazija Lienz, Deželna glasbena šola Bad Ischl, Slovenska gimnazija Celovec in GCC. Ta konec tedna v Avstrijo potuje 81 dijakov (glasbenikov in likovnikov) z GCC in nekaj gostov s Srednje šole za gostinstvo in turizem, kjer bodo skupaj s kolegi iz Lienza, pripravili spominsko glasbeno slovesnost in razstavo likovnih del posvečeno žrtvam obeh vojn. Projekt se bo z obiskom skupine iz Avstrije dopolnil in ponovil spomladi 2015 v Celju, 12. decembra 2014 pa bomo v Celju gostili tudi predpraznični koncert kolegov iz Bad Ischla, ki ga bomo ponovili 20. 12. tudi v kraju Pfandl na Solnograškem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja