Nekaj za bodoče vzgojitelje in vzgojiteljice

V sredo, 18. novembra, smo na GCC gostili več gostov. Obiskala nas je priznana dipl. vzg. Darja Hohnjec, strokovnjakinja na področju predšolske vzgoje in dobitnica Prešernove nagrade. Za nas je namreč izpeljala predavanje z naslovom Načrtovanje pedagoškega dela v vrtcu. Tega pa se niso udeležili le vsi dijaki 4. letnika programa predšolske vzgoje, pač pa so prišli poslušat tudi naši bivši dijaki ter vzgojitelji iz Celjskih vrtcev.

Bilo je veliko teorije, brez nje nikoli ne gre, toda ga. Hohnjec je znala odlično razložiti pristop do otrok in skupno načrtovanje dela z njimi. Izkoristiti je potrebno njihove ideje in upoštevati njihove želje. Razložila je pomembnost poslušanja mladih glavc in postavljanja podvprašanj. Predstavila je primere dobre prakse in naštela veliko dejavnosti, ki jih je že počela z svojimi skupinami. Naštela je nekaj projektov njenega vrtca, povedala pa tudi da je potrebno spremljati vsakdanje dogodke, da jih lahko izkoristimo za dejavnosti, kot je naprimer svetovno prvenstvo v nogometu. Celotno predavanje pa je bilo opremljeno tudi z veliko slikami in posnetki otrok, da je bila teorija prikazana tudi v praksi.

Vsi dijaki so bili nad predavanjem navdušeni, saj nam bo v prihodnosti zelo koristilo tako pri opravljanju obvezne šolske prakse kot pri opravljanju dela, ko se bomo zaposlili. Vodstvu šole in ge. Hohnjec se zahvaljujemo za izpeljano predavanje in si še več takšnih dogodkov želimo tudi v prihodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja