Ne-odvisen.si

Dnevne delavnice za dijake in družabni večer za starše celjskih učencev in dijakov 16. 10. v Narodnem domu Celje

Uspešen slovenski projekt NE-ODVISEN.SI, ki sooča mladostnike vseh starostnih pasov in odrasle s pojavi najrazličnejših kemičnih in nekemičnih zasvojenosti prihaja v Celje. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, Fani Čeh, Zavod RS za šolstvo in Miha Kramli, terapevt in vodja Ambulante za zdravljenje odvisnosti v Novi Gorici, videointerpret Iztok Mlakar, znani primorski kantavtor in igralec ter moderator Bojan Kodelja, bodo v četrtek, 16. 10., predstavili enega izmed projektnih programov z naslovom Tisti dve besedi. Prihajajo na povabilo Gimnazije Celje – Center, kjer bodo od 11.30 do 14.30 pripravili vrsto delavnic za dijake 2. letnikov, ob 19. uri pa v sodelovanju z GCC in celjsko poslovno enoto Vzajemne zdravstvene zavarovalnice organizirali tudi večerno predavanje za starše v Narodnem domu Celje.

»Gre za prvega v nizu poučnih družabnih večerov, ki jih želimo kot šola pripraviti za naše starše z zavedanjem, da smo vsi deležniki, ki sodelujemo v procesu vzgoje in izobraževanja – učitelji, učenci, starši in širša družba, odgovorni za našo skupno prihodnost, ki jo vse prevečkrat in prelahkotno prelagamo na pleča tistih, ki šele prihajajo. Če želimo, da popravijo naše napake, potem moramo ne glede na čuden čas, z iskrenim poudarjanjem pomena znanja in temeljnih vrednot poskrbeti za celosten in dober doprinos k oblikovanju osebnosti naših mladih«, je razloge za organizacijo dogodkov in ponoven obisk projekta v Celju pojasnil ravnatelj Gimnazije Celje – Center, Gregor Deleja.

Interaktivno voden družabni večer Tisti dve besedi je namenjen odraslim, saj imajo le-ti pri vzgoji otrok najpomembnejšo vlogo. Ob kopici vsestranskih pritiskov, odgovornosti in obveznosti, lahko hitro izgubimo pristen stik z otrokom, kateri je tedaj prepuščen samemu sebi in ranljivejši za pritiske družbe.

Živimo v času, v katerem družbi poleg gospodarske in politične krize vlada tudi tretja – kriza vrednot, zato se bodo na družabnem večeru prisotni strokovnjaki dotaknili tem kot so: medosebni odnosi, postavljanje meja v vzgoji otrok, kemične in nekemične zasvojenosti, ter pomoč staršem pri prepoznavanju znakov otrokove odtujenosti in preprečiti negativne posledice prekomerne uporabe računalnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja