NAŠIH STO: Večerni del

V večernem delu našega praznovanja je dogajanje popestrila temna odeja, ki se je razprostrla čez nebo. Nabralo se je veliko ljudi, predvsem nekdanjih profesorjev in dijakov, ki tako ali drugače še vedno sodelujejo z našo šolo. Razsvetlil nas je ognjemet luči, ob ritmih šolskih bandov iz različnih generacij pa smo se lahko naplesali. Slavnostni del večerne prireditve se je sklenil z zborovskim petjem in s slavnostnim rezom torte velikanke, ki so jo razrezali sedanji in nekdanji ravnatelji.

V večernem delu so nekdanji, sedanji in morebitni prihodnji dijaki, profesorji in drugi pustili pečat v matematični učilnici v pritličju stavbe, obiskali Jazz kavarno, kjer je igrala GCC jazz zasedba, odpotovali v preteklost v starodobni učilnici GCC 1912, izvedeli vse o društvih GCC in Mladismo.si. V biološki učilnici so se naučili, kako z rastlinami obvladati stres, si ogledali razstavo izdelkov Nega za boljše počutje v učilnici za kemijo, v kemijskem laboratoriju naredili dišave po svojem okusu in zaplesali z zemljo v učilnici MA4.

Spletki smo s številnimi radovedneži obiskali tudi Impro ligo v učilnici FI2, se sladkali s posebnim GCC sladoledom in naredili svoj kroki. V okviru te delavnice smo skicirali lutko in jo izdelali iz gline. Arhitekturno-urbanistična razstava je potekala v učilnici geografije, vsi, ki smo se ukvarjali s pisanjem in urejanjem člankov, fotografijami in videi (ekipa Spletka), pa smo se zbirali v govorilnici, kjer smo ažurno obveščali o vsem, kar se dogaja. V delavnici z naslovom V soju žarometov smo si ogledali utrinke z GCC-ja, hkrati pa smo se posladkali v gostinskem delu.

Za polno uro glasbe so v sklepnem delu prireditve poskrbeli The Šlagers, Oktet 9, GCC Veseljaki, Čen Band, Asscream, Smokin’ Aces, Z3ROZ3RO in nazadnje GCC BAND. Pozibavali smo se v ritmih skladb, kot so Na vrhu nebotičnika, Zemlja pleše, Stari moj, Smoke on the Water in Zbudi me na prvi maj.

Po 22. uri se je zabava nadaljevala v stari telodadnici, kjer je bil after party z DJ Jašarovom.. Naj živi GCC!