NAŠIH STO: Opoldanska slavnostna prireditev

V petek, 21. septembra 2012, je pred Gimnazijo Celje – Center (GCC) potekala slavnostna prireditev ob praznovanju 100 let obstoja naše zgradbe, edinega tovrstnega secesijskega poslopja v tem delu Evrope. Prireditve so se udeležili tako dijaki GCC kot tudi učenci II. OŠ Celje ter ravnatelja obeh šol. Na prizorišču smo bili seveda tudi spletki.

Na dan stote obletnice obstoja zgradbe, v kateri že dolgo vrsto let domuje današnja GCC, je v opoldanskem času mrgolelo dijakov, osnovnošolcev in profesorjev. Zbrali smo se, da bi častno proslavili ta zgodovinski dogodek. Prireditev smo odprli z uradno himno GCC, ki sta jo odpela Matic Gajšek in Amadej Mravlak, kasneje pa smo prisluhnili še himni učencev II. OŠ Celje.

V nadaljevanju so se predstavili dekliški pevski zbor GCC, mešani pevski zbor II. OŠ in vokalno-inštrumentalna zasedba The Šlagers. Zbrano množico sta nagovorila tudi oba ravnatelja. Konec prireditve je zaznamovala zasaditev drevesa miru – rdečega hrasta, ki predstavlja simbol strpnosti in kulturne raznolikosti. Nato so se dijaki in učenci porazdelili v učilnice, kjer so potekale različne kreativne in izobraževalne delavnice.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IUUYk-sWCs4[/youtube]