NAŠIH STO: Osnovnošolci uživali na stoletnici

V petek, 21. septembra 2012, so v čast stoletnice stavbe, kjer danes domuje Gimnazija Celje – Center, včasih pa je imela v njej svoje prostore tudi II. osnovna šola, potekale različne zanimive delavnice, kjer so se ob delu in zabavi družili učenci obeh šol. Ker so nas zanimala mnenja osnovnošolcev, smo jim zastavili nekaj vprašanj.

 

Najprej smo o vtisih tega dne povprašali nekaj osnovnošolcev. “Udeležila sem se kemijske delavnice, kjer smo izdelovali mila. Bila mi je zelo všeč in na tej delavnici ne bi ničesar spreminjala,” nam je zaupala ena izmed učenk šestega razreda. Obiskali smo tudi delavnico numerologije in špansko delavnico, kjer so nam udeleženci povedali, da so se naučili veliko zanimivih in novih stvari. “Ko bi bili vsi šolski dnevi takšni,” so svoje mnenje izrazili tudi dijaki.
Poleg doživetij, povezanih z delavnicami, so nas zanimala tudi mnenja o sami GCC. “Leta se ji sploh ne poznajo, če odštejemo okna,” je povedala ena izmed dijakinj. Osnovnošolci so nam zaupali, da so dijaki tukaj zelo prijazni in zabavni, zato je bilo druženje z njimi prijetno. Ena izmed učenk II. OŠ pa nam je zaupala skrivnost: “Razmišljam, da bi se tudi sama vpisala na to šolo.” Takšna laskanja zato kar kličejo po še več podobnih druženjih v prihodnje.