NAŠIH 100+7

Prireditev GCC 100+.. je edinstvena priložnost, da se, poleg ostalih, lahko srečajo tudi različne generacije glasbenikov, ki so skozi leta peli in igrali v zasedbi The Šlagers. In teh ni malo. Iz njih se je razvilo kar nekaj, danes, odličnih pevcev, inštrumentalistov in glasbenih zasedb. Skozi dijaška leta na GCC so imeli veliko možnosti glasbenega udejstvovanja, kjer so si nabrali veliko dragocenih glasbenih izkušenj. Po gneči na odru smo lahko videli, da je teh dijakov zelo veliko. Med njimi smo lahko letos videli na odru pevce Veroniko Steiner, Jako Hliša, Samantho Mayo Šolajo, Jakoba Korbarja, in inštrumentaliste Anžeta Zaveršnika, Aljaža Šumeja, Florjana Ajdika, … Ker na takšnem celovečernem koncertu ne gre brez gostov, so tokrat v goste ponovno povabili odlično zasedbo The Takeover, katere člani so prav tako nekdanji Šlagersi.

Letošnja lokacija koncerta se je izkazala za odlično. Lep ambient, s čudovito osvetljavo in scenskimi dodatki ter dobrim obiskom, je pričaral nepozaben večer. In tu gre posebna zahvala g. ravnatelju in celotni ekipi ki je sodelovala pri letošnji izvedbi prireditve 100+7.

Letošnja 100+7 je bila zame zelo posebna. V zelo lepem ambientu rondoja za šolo, zraven našega music rooma, je še zadnjič skupaj na odru stala izredno močna generacija Šlagersov. Generacija, ki je največ doslej nastopala v mnogih projektih, snemala, se udeležila mnogih turnej in pustila mnoge prelepe spomine.

Izbral sem program, kjer smo lahko pokazali različne glasbene zvrsti in stile, ki jih igramo. Od swinga, soula, funka in pop-a. Nekaj je bilo novejših skladb, preostale pa izvajamo že nekaj let, ker so preprosto “naše”.

Sašo Sonc, prof.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja