Naših 100+3!

Enkratno vzdušje, odlična glasba, fenomenalna družba in množica ljudi. Vse to predstavlja današnje druženje generacij na Glavnem trgu v Celju. Gimnazija Celje – Center je v sklopu projekta Dobimo se v mestu, obudila že skoraj jesensko speče celjsko mestno središče, ki so ga zapolnili bivši in zdajšnji dijaki, prav tako pa je opaziti veliko profesorjev in drugih obiskovalcev, ki so prišli zaradi zanimivega dogajanja in dobre glasbe, ki bo odmevala po celjskih ulicah vse tja do 23. ure.

Na glavnem trgu, kjer je prireditev ob 19.00 otvorila FaVoZa s himno Gaudeamus Igitur, do poznih ur ne bo manjkalo glasbe. Takoj za čudovitimi vokali benda Marlens & The Boys so na vrsto prišli še šolska skupina the Šlagers, v sožitju z dekliškim pevskim zborom. Svoj pridih so seveda dodali še Oktet 9, ki ga sestavljajo bivši dijaki GCC. Bi si lahko želeli še več ;)?

Letos je poudarek druženja ne samo glasba, pač pa tudi naše Celje – mesto svobode. Zato je točke na odru povezalo še pestro dogajanje po mestnem jedru, ki pa so ga obiskovalci lahko izkoristili za več dejavnosti: od tematskega vodenja po Celju, ogleda predstave uličnega gledališča Sita celica na zvezdi, koncerta Okteta 9 z novim albumom Svoboda, slikanje v fotokotičku (kjer so se lahko pustili tudi naličiti in urediti frizuro) ali pa preprosto sprostitev in pogovor v kakšni od kavarn.

Sledko ostaja in uživa v nadaljevanju dogajanja, ki postaja vedno bolj zanimivo. Odmor se izteka in čaka naš še učna ura swinga, plesa ki je obnorel svet, s skupino Swing Rookies in zasedbo The Šlagers, ki bo skrbela za dobro glasbo za plesalce kot tudi tiste ki samo radi poslučajo prijetne ritme zgodovine.

DOGAJA SE!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja