NAŠIH 100 + 7

Tradicionalno druženje generacij Gimnazije Celje – Center 14. 9. tokrat z okoljskim predznakom in v čast 70-letnici vselitve celjskega Učiteljišča v secesijsko poslopje GCC

Že osmo leto zapored Društvo GCC, ki povezuje nekdanje dijake, učitelje in prijatelje Gimnazije Celje – Center (GCC), v soboto, 14. 9., ob 20. urina šoli pripravlja veliko tradicionalno druženje generacij Naših 100+… Tokrat bodo stotki dodali še sedmico. V ospredju šolske akcije sedanjih dijakov bo ponovno ekologija, za vse generacije pa zasedba The Šlagers s sedanjimi in nekdanjimi dijaki pripravlja veliki koncertni piknik v šolskem parku z odprtjem nove terase in v čast 70-letnici vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno secesijsko poslopje v današnji Kosovelovi ulici. Če bo slabo vreme bo prireditev v športni dvorani GCC, vstop na prireditev pa je tudi letos prost.

Koncertni dogodek organizatorji snujejo v sproščenem vzdušju v parku za šolo, ki je v zadnjih letih postal zanimivo inovativno učno okolje z večimi prostori za učenje in rekreacija. V poletnih mesecih so na GCC uredili tudi teraso, ki je povezana z notranjo jedilnico, želijo pa si, da postane novo središče družabnega življenja in tudi prizorišče različnih prireditev, ki jih na šoli ne manjka. V soboto, 14. 9., bodo novo pridobitev odprli izjemni glasbeniki z GCC. Zasedba The Šlagers je ena izmed 9 glasbenih zasedb, ki delujejo na šoli in pod okriljem Društva GCC, k sodelovanju pa so tokrat povabili tudi številne nekdanje dijake, pevce in inštrumentaliste. Dan prej bo skoraj 1000 dijakov v sodelovanju s celjskimi taborniki Roda II. grupe odredov pod okriljem Celjskega mladinskega centra in akcije Očistimo celjske hribe, s podporo programa Erasmus + evropske komisije, očistila popularne izletniške točke na okoliških hribih. S tem na GCC tudi letos podpirajo akcijo Očistimo Slovenijo Ekologov brez meja.

Celoten projekt je letos posvečen spominu na 70-letnico vselitve celjskega Učiteljišča v impozantno poslopje GCC, ki je nepogrešljivi del celjske mestne vedute. Od tod je v letih od 1949 pa do leta 1991 v svet odšlo veliko izjemnih pedagoških delavcev. S samostojnostjo Slovenije je na bogatih koreninah preteklosti nastala današnja Gimnazija Celje – Center, ki s programom predšolske vzgoje še danes predstavlja center pedagoškega izobraževanja v regiji, z več kot 1000 dijaki in zaposlenimi ter dvema gimnazijskima programoma pa eno največjih, z izjemnimi uspehi in aktivno dijaško skupnostjo pa tudi eno najaktivnejših šol naše države.

Naših 100+7 je prireditev namenjena vsem nekdanjim in sedanjim dijakom, staršem, učiteljem, prijateljem GCC, pa tudi širši javnosti. 14. 9. tako na šoli pričakujejo številne goste iz vse države in tujine.

1 Komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja