Naši najboljši na GCC in pri županu Mestne občine Celje

V sredo, 24. 9., je v knjižnici Gimnazije Celje – Center potekal tradicionalni sprejem zlatih maturant in maturantov, ki sta se jim pridružila še dva tekmovalca, ki sta šolo, mesto in državo zastopala na mednarodnih tekmovanjih.

Lanska matura se je na šoli iztekla več kot odlično – generacija 2014 je bila po splošnem uspeho precej nad nacionalnim povprečjem, ponosni pa smo tudi na 10 zlatih maturantk in maturantov poklicne in splošne mature, ki so svoje misli o maturi in srednješolskih letih v šolski knjižnici delili s predstavniki razrednih skupnosti, kasneje pa jih je v Narodnem domu Celje sprejel in nagradil še župan Mestne občine Celje, g. Bojan Šrot.

Poklicno maturo so v zlate barve odeli Nina Arnšek, Matej Brunšek, Nika Drev, Anja Gorčan (vsi 4. a), Sara Pungaršek in Petra Veber (obe 4. h), na splošni maturi pa so blesteli Maruša Turnšek, 4. b, Lucija Cestnik, 4. č, Klementina Mirnik, 4. č, Marta Kamila Novak, 4. d. Izpostaviti je potrebno tudi Katjo Gobec, 4. d, ki je pri biologiji prejela najvišje število točk v državi ter Aljošo Gajška, 4. č, za ekipno 8. mesto na mednarodnem fizikalnem tekmovanju in Lenarta Štauta, 4. b, za odličen dosežek na geografski olimpijadi.

Če povzamemo nauk srečanja z zlatimi, potem je pravi recept za to, kako postaneš zlati maturant, predvsem sprotno delo, prisotnost in prisebnost pri pouku, kanček sreče in pa seveda jasni cilji, ki lahko vodijo le zmagam naproti.

zlm2 zlm3 zlm4 zlm5

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja