Naša knjižnica odeta v zlato

V sredo, 19. septembra 2012, je v šolski knjižnici potekal sprejem zlatih maturantov, ki so se ga udeležili njihovi nekdanji razredniki, vodstvo šole in nekaj drugih profesorjev ter predstavnikov razredov tretjih in četrtih letnikov.

Letos se lahko Gimnazija Celje – Center pohvali s kar petimi zlatimi maturanti. Spričevalo o splošni maturi s pohvalo – summa cum laude, so prejeli Anže Žgank,  Andrej Grobin (oba 4. b), Ota Kramer (4. d) ter Tjaša Govedič (4. c) in Oliver Pejić (4. č). Zadnja dva se sprejema nista udeležila. Za zlate mlaturante so tretješolci pod mentorstvom profesorice Darje Poglajen pripravili kratek kulturni program, ki sta ga popestrili Monika Rožej na citrah ter Urška Klinar na flavti. Zbrane je nagovoril ravnatelj Igor Majerle, ki je maturantom čestital in poudaril, da je odličnost dijakov v veliko veselje učiteljem ter hkrati njihova nagrada in dokaz kvalitete poučevanja. Prisluhnili smo tudi vokalistki Anamariji Klavžar in FaVoZi, ki je maturantom podarila simbolno glasbeno popotnico za življenje. Njihov umetniški vodja, profesor Gregor Deleja, je dodatno besedo namenil Anžetu in Oti, ki sta aktivno sodelovala v pevskih sestavih naše šole in dokazala, da tovrstno udejstvovanje dijakov ne ovira pri učenju, ampak njihovo znanje nadgrajuje v umetniškem smislu.

Fantje so maturantom zapeli pesmi Kje so tiste stezice in Ko’b sodov ne blo ter jim zaželeli, naj v času, ko stezice mladosti postajajo ceste življenja, ne pozabijo na svoje korenine (tudi tiste, ki so jih nedvomno pognali na GCC) in naj si v življenju vzamejo čas za prijatelje ter veselje, a ohranijo trezno glavo. Srečanje se je nadaljevalo s pogostitvijo in sproščenim klepetom vseh prisotnih. Maturanti so razkrili svoje poti do uspeha in delili nasvete tistim, ki nas matura še čaka, s profesorji pa so obudili nekaj spominov na srednješolska leta. Spregovorili so tudi o svojih načrtih za prihodnost. Andrej bo šolanje nadaljeval na Fakulteti za farmacijo, Anže na medicinski fakulteti, Ota pa se bo podala v industrijsko oblikovanje. Anže, ki je eden izmed petih slovenskih maturantov, ki so pri predmetu kemija osvojili vse točke, je poudaril, da svojih srednješolskih let nikakor ne bi spreminjal in bi se, če bi bilo treba, znova vpisal na Gimnazijo Celje – Center.

Tudi kolektiv Spletka našim »zlatim« iskreno čestita.