Napovedujemo : Intervju z osamljenim jezdecem slovenske poezije

Po dolgih tisočletjih razvoja je knjiga dobila ogromen pomen, saj se je razvijala skozi številne zgodovinske katastrofe, pa vendar je vedno znova in znova zaživela. Deležna je bila največjih sprememb v zgodovini, vendar ima usoda, ki jo je skozi tisočletja doživljala, poseben čar, saj se v njej skriva kulturna in družbena zgodovina časa.

Tega se zavedajo tudi v Osrednji knjižnici Celje, zato so lani pripravili projekt, bralno značko za odrasle, ki so ga poimenovali Z branjem do zvezd.

Odrasli so tako lahko izbirali med štiridesetimi naslovi slovenskih in tujih avtorjev, za osvojitev bralne značke pa jih je bilo potrebno prebrali le pet.

In ker so z njo začeli na Ta veseli dan kulture, jo po enem letu bralnega popotovanja v takšnem slogu tudi zaključujejo, in sicer s pesnikom, pisateljem, gledališkim, filmskim ter radijskim režiserjem, ki ga zaznavamo kot refleksijo najboljšega slovenskega dramatika vseh časov, Ivana Cankarja.

Pesnik, ki ga je navdihnil konstruktivistični del opusa kraškega poeta Kosovela, in osrednji gost večera – Vinko Möderndorfer.

 

Kljub protestom pred Mestno občino Celje se je naši ekipi vseeno uspelo prebiti do Osrednje knjižnice Celje in z njim opraviti kratek intervju.

Kot bi rekel V. Möderndorfer: Lubi Slovenci, jaz pa nadaljujem: berite nas in izvedeli boste še več😉

vir : portal slovenskega gledališča
vir : portal slovenskega gledališča

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja