Nagradni izlet 2016

Centraška tradicija je, da se najbolj uspešnim in pridnim dijakom preteklega šolskega leta v septembru ni potrebno potiti na športnem dnevu. Namesto tega se rajši odpravijo na izlet, kje prijetno združijo s koristnim. Letos so se najboljši dijaki zopet odpravili na Hrvaško, tokrat v Pulj.

Dan se je zanje začel prej kot pa za njihove sovrstnike. Nekaj čez šesto uro zjutraj sta avtobusa že odpeljala z glavne avtobusne postaje v Celju. Prvi postanek, “coffee break”, so imeli na Lomu, nato pa so pot nadaljevali naprej proti Pulju. Tam so si ogledali antične ostanke, med drugimi seveda tudi amfiteater, po mestu pa sta jih popeljali predstavnici Društva Slovencev v Istri. Ti sta jim tudi povedali nekaj o delovanju društva, njihovem življenju, ohranjanju jezika in kulturnih dogodkih, ki jih organizirajo.

Sledil je še ogled mornariškega pokopališča iz časa Avstro-Ogrske in zaslužen prosti čas. In medtem, ko je večina dijakov danes sopihala ob hoji v hrib, so se dijaki na nagradnem izletu prijetno osvežili v morju ali pa si le odpočili na plaži. Za vsemi dijaki je namreč izjemno naporen prvi teden pouka, za vsemi bodočimi študenti pa precej naporno poletje. Torej, če naslednje leto nočete na športni dan, vam je lahko to neke vrste vzpodbuda. Če se že nočete učiti in sodelovati pri raznih obšolskih dejavnostih ter tekmovanjih zase in za svojo prihodnost, se lahko vsaj za to, da se vam naslednje leto ne bo potrebno potiti na športnem dnevu. 😉

Po kopanju je sledila še vožnja nazaj, ki pa je zaradi zastojev trajala “malce dlje” – Center pač vedno zamuja. Prijetno druženje se je končalo tam, kjer se je tudi začelo.

Dijaki in bivši dijaki so na nagradnem izletu izjemno uživali, saj so ob prijetnem druženju izvedeli še nekaj novih podatkov o največjem istrskem mestu. Sporščeno, nič kaj šolsko, vzdušje med dijaki in profesorji in pa sončno vreme sta le še pripomogla k boljši energiji na izletu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja