Na GCC podelili dijaška Prešernova priznanja

Na tradicionalni prireditvi ob Ta veselem dnevu kulture smo na Gimnaziji Celje – Center počastili 100. obletnico rojstva Franeta Milčinskega Ježka, podelili dijaška Prešernova priznanja in nagrade za Naj kratko zgodbo 2014

Obletnico Prešernovega rojstva na Gimnaziji Celje – Center praznujemo že vrsto let in že po ustaljeni tradiciji, ki narekuje, da je to dan, ko šola dijakom, ki se odlikujejo na kulturnem področju, podeli dijaška Prešernova priznanja. Letos je bilo takšnih dijakov kar 34. Razglašen je bil zmagovalec literarnega natečaja za Naj kratko zgodbo, obenem pa smo počastili stoto obletnico rojstva enega najbolj vsestranskih slovenskih umetnikov 20. stoletja, satirika, mladinskega pisateljaigralcarežiserjahumorista, komika, pesnika in šansonjerja Franeta Milčinskega Ježka.

Po izboru bralcev je najboljša izmed trinajstih kratkih zgodb, ki so prispele na letošnji natečaj, nastala pod peresom prvošolke Anemarije Založnik, po izboru strokovne žirije pa je je prvo nagrado osvojila tretješolka Janja Trnovšek. Dijaška Prešernova priznanja pa so prejeli: Veronika Steiner, Domen Matelič, Rok Gorenšek in Klemen Kramar, Jakob Korbar, Zaim Benjamin Šehović, Nikolaj Branko Korbar in Janja Ternovšek, Jaka Hliš in Luka Hliš, Neža Ravnikar in Polona Turnšek, Nejc Gerečnik, Anja Paher, Tjaša Pungartnik in Žiga Verk, Žan Avgustinčič, Jure Macuh, Gašper Gajšek in Zala Jurak, Lucija Božnik, Tina Hodnik in Žan Šumiga, Nejc Tevž, Laura Krajnc, Sara Štorgel, Vita Kovše, Sara Požin, Sara Polanc, Marija Plavčak, Špela Kukec in Zala Maruša ter Florjan Ajdnik in Lena Stepišnik.

Na GCC se je s prireditvijo uradno začelo tudi pestro decembrsko dogajanje, ki se nadaljuje 4. 12. s tradicionalnim Dnevom znanosti in Miklavževim koncertom, mednarodnim projektom Srečevanja, ko bomo do konca tedna v knežjem mestu gostili več kot 100 gimnazijcev iz Italije, Avstrije in Srbije, nastopom Dekliškega pevskega zbora ob adventnem venčku v centru Celja 7. 12. ter številnih prireditvah veselega decembra, ki se bodo zvrstile do konca meseca.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja