NA GCC DRŽAVNI PRVAKI V PLESU IN NAJBOLJŠI DIZAJNERJI V GRADNJI MOSTOV

Dva izjemna dosežka dijakov Gimnazije Celje – Center dopolnila bogato bero letošnjih priznanj in nagrad

V minulih dneh so dijaki Gimnazije Celje – Center zbirko letošnjih priznanj in nagrad z domačih in tujih tekmovanj dopolnili še z dvema odličnima dosežkoma Plesne skupine GCC na Šolskem plesnem festivalu, ki je 9. 5. potekal v Ljubljani, in dijakov likovne gimnazije tekmovanju Ali je kaj trden most?, ki je od 6. do 8. 5. potekalo na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru.

Prvošolca Nuša Hercog in Anže Finkšt sta v kategoriji pari – latinsko ameriški plesi osvojila naslov državnih prvakov. Plesalci z GCC so na čelu z mentorico prof. Špelo Lužar osvojili tudi dva ekipna dosežka – Ana Majcen, Lea Beljaković Majcen, Eva Šalamon, Anika Brežnik, Pia Veniger Djuras, Maša Laznik so osvojile 2. mesto, državni prvaki pa so postali Anže Finkšt, Naja Podbrežnik, Taja Dvornik in Nika Vrešnjak, Nuša Hercog in Natalija Dvoršek. Vsi navedeni plesalci so skupaj z Urško Košir, 2. b, osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji šolska plesna produkcija.

Na tekmovanju Ali je kaj tren most?, ki ga že 10. leto organizirajo v Mariboru se ekipe iz celega sveta vsako leto preizkušajo v izdelavi in trdnosti konstrukcije modela mostu iz špagetov po vnaprej predpisanih pravilih. V konkurenci 25 ekip iz 4 držav so tretješolci programa umetniška gimnazija – likovna smer Katrin Kovač, Lea Jazbinšek, Zala Zoe Kozovinc z mentorjema profesorjema Majo Rak in Otmarjem Uranjekom, osvojili posebno nagrado za najboljši dizajn mostu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja