My Fair Lady – popoln muzikal

Dijaki Gimnazije Celje – Center,  ki  nas zanimata gledališče in glasba, smo se v torek, 3. 2. 2015, odpravili proti Slovenskemu narodnemu gledališču Maribor, kjer smo si ogledali kultni muzikal My Fair Lady.

IMG_b

Muzikal v ospredje postavlja  Elize Doolittle, mlado, neodvisno in ambiciozno, toda nekultivirano prodajalko cvetja iz londonskega predmestja, ki se želi z lepšimi manirami in govorico na vsak način prebiti v visoko družbo, zato poišče strokovno pomoč pri profesorju fonetike, Henryju Higginsu. Eliza postaja med svojim učnim napredkom vedno bolj razdvojena med zastavljenim ciljem “postati gospa” in gorečim ljubezenskim čustvom do svojega učitelja. V vlogi mlade prodajalke cvetja je nastopila Elvira Hasanagić, vlogo pedantnega profesorja fonetike pa je prevzel Jaki Jurgec. V številčnem igralskem ansamblu je zaslediti mnogo znanih imen. Scenografija je delo Marka Japlja, koreografinja je Valentina Turcu, orkestru pa je dirigiral Simon Robinson.

Glasbeni kritiki so My Fair Lady označili za popoln muzikal, saj se poleg prepoznavnih melodij ponaša z všečno zgodbo, zbadljivo, a lahkotno družbeno kritiko ter s komičnimi liki in situacijami, s katerimi se občinstvo lahko vedno znova poistoveti. Tudi mi nismo ostali ravnodušni in se zavaljujemo prof. Poglajnovi in ostalim, ki so nam omogočili ogled predstave!

IMG_28_b

Vir fotografij : http://www.sng-mb.si/

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja