MUN – Banja Luka 2016

Debaterji Gimnazije Celje – Center uspešno sodelovali na MUN konferenci Banja Luka 2016, kjer so bile v ospredju pravice delavcev v multinacionalkah in varnostno vprašanje v Jemnu

 

Med 19. in 23. 10. 2016 je v bosanskem mestu Banja Luka potekalo simulirano zasedanje varnostnega sveta in komiteja za človekove pravice po modelu MUN (Model United Nations), kjer je sodelovalo tudi pet članov Debatnega kluba GCC. Drugošolci Špela Lužar, Adi Sarajlič, Mitja Suvajac in tretješolki Anja Gominšek in Nina Jazbec so kot delegati Angole, Malezije, Združenih arabskih emiratov, Venezuele in Mehike uspešno sodelovali v odborih Varnostnega sveta in Odbora za človekove pravice, simulaciji zasedanja Varnostnega sveta pa je predsedoval tudi Jure Macuh, nekdanji dijak GCC, študent evropskih študij in mentor MUN kluba, ki že drugo leto deluje na GCC. Na konferenci je sicer sodelovalo 50 udeležencev, večinoma študentov iz 12 držav in 3 kontinentov.

 

GCC je sicer aktivna članica mednarodne mreže Unesco ASPnet, naš debatni klub pa se lahko pohvali že z dvajsetletno tradicijo in številnimi uspehi na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih. V letošnjem šolskem letu bodo dijaki sodelovali še pri MUN zasedanjih v Pragi, Murski Soboti, Bukarešti in Mostarju, ravno pa so oddali tudi kandidaturo za organizacijo mednarodne konference MUN v Celju v šolskem letu 2017/18.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja