Modna policija na maturantskem plesu

Na petkov večer 13. marca 2014 v Celjskem Golovcu, bolj natanko v dvorani A, so bile oči modne policije zazrte na bodoče maturante GCC-ja in njihove goste. Maturantski ples je priložnost, kjer lahko dijaki 4. letnikov pokažejo svoje plesne sposobnosti, poleg tega pa tudi svoj čut za modno kreativo.

Na splošno je bila letošnja toaleta raznovrstna, vsaj pri dekletih se je našlo vse od minimalističnih oblek pa do tistih s kompleksnejšim krojem in detajli na vsakem delu blaga. Moški so večinoma sledili stalni klasiki moških oblek v črni, temno modri in sivi barvi. Poigrali pa so se s srajcami, robčki, kravatami ali metuljčki, ki ponavadi sledijo barvi soplesalkine obleke.


DSC_0159
Par iz zlatih dvajsetih let prejšnjega stoletja sta nam pričarala Timotej Jevšenak in Iva Vita Hostnik. Iva je dolgi črni obleki dodala razkošen vinsko rdeč šal in čevlje v podobni barvi. Ivino elegantnost je Timotejeva klasična obleka še poudarila. Zanimiv nam je bil tudi Timotejev ovratnik, ki je bil nekoliko drugačen od tistih klasičnih, ki smo jih vajeni.

DSC_0098
V vsej svoji opravi sta na plesnem odru blestela tudi Hana Brčkalič in njen soplesalec. Hanina svečana obleka iz čipke in bele svile s kovinskim dodatkom zlatega pasa, je delovala zelo razkošno in bogato.

DSC_0169
Našo pozornost sta pritegnila tudi Neža Draksler in njen spremljevalec. Oba sta sijala od elegance, gracioznosti in veličastnosti. Neža je to dosegla z dolgo črno obleko, zlatimi dodatki in pasom ter ozkim finim izrezom.

DSC_0172

DSC_0176

Sara Robnik je eleganco poudarila z dolgo črno obleko kombinirano s temno prozorno tkanino in odprtimi deli ter videz izpopolnila z veličastno verižico iz rdečih kamnov.
maruša maturanc
Za Marušo Turnšek je bila obleka, sestavljena iz barvno drugačnih delov, zmagovalna kombinacija.
DSC_0147
Prevzela nas je tudi Maja Boček  z njeno temno modro obleko, kombinirano s prosojno tkanino, zlatimi detajli in s srčasto oblikovanim izrezom.
Modna policija je v svoj objektiv ujela le delček vseh čudovitih večernih toalet letošnjega prekrasnega maturantskega plesa, ki mu na pestrosti (ne le na področju kreacij) vsekakor ni manjkalo. Navsezadnje pa je pomembno, da poleg svečane obleke, dodatkov in čevljev, ne pozabimo na pozitivno in veselo energijo, ki ne popestri le obleke, ampak celoten maturantski večer.Še več kreacij letošnjih maturantov in njihovih gostov si lahko pogledate tukaj:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja