MODNA POLICIJA – maturantski ples

Sobota, 4. 3. 2017 – izjemno pomemen večer in dan, ki ga generacija maturantov 2017 ne bo nikoli pozabila.

Dan, na katerega vsak dijak srčno čaka vsa svoja srednješolska leta. Dan, na katerega se dame urejajo že od osmih zjutraj, medtem ko moški del populacije začne 5 min prej, in dan, ko vse srednješolke postanejo princeske ali največje dive svoje enodnevne pravljice. Na ta dan so vse oči oprte vanje in vsi, še tako veliki upi sveta, položeni nanje, hkrati pa prepuščeni usodi divje noči. Na ta dan se zbere vsa smetana profesorskega zbora, da bi to noč preživeli v krogu 200 dijakov, v katere so zadnja štiri leta vlagali svoj trud. Tako je.  To je maturantski ples. Tudi letos se ga je Sledkova ekipa udeležila in za vas napisala dva mastna in srčna članka. (Prvega si lahko preberete tukaj.) Ta članek pa je namenjen vam, “modnim gurmanom”.

Za začetek bi radi povedali, da je bila čisto vsaka maturantka popolna v svoji obleki in vsaka je po svoje izstopala. Vsaki maturantki posebej je bila obleka pisana na kožo in vsaka si zasluži biti del tega članka. Pa vendarle, prostora imamo le za nekaj izbranih oblek, ki so nas navdušile v celotnem kompletu. Nismo opazovali, kako je obleka izgledala na maturantki. Ne, gledali smo, kako maturantka izgleda v obleki  in te so nas najbolj prepričale.

 

Nika Melanšek je izbrala oprijeto črno obleko, ki je bila več kot primerna za njeno postavo. Razporek na levi strani je naredil Niko in njeno obleko še bolj ženstveno ter dodal pridih izbrane večerne elegance. Sam nakit ni bil potreben, saj je obleka dopolnjena s prefinjenim rožnim vzorcem iz drobnih kristalčkov. Patrik Senica, kot njen spremljevalec, je izbral klasično eleganco ter se zlil s celotnim dogajanjem. Nika je tako zažarela in nas navdušila.

 

 

 

 

 

 

 

Maruša Zupan nas je “začarala” s sodobnih hlačnim kostimom temno modre barve v nežno padajočem, prosojnem materialu. Lepo padajoč kostim je Maruša omejila s preprostim pasom, ki je lepo zarisal njeno postavo. Zraven je izbrano kombinirala zlate dodatke – zlato verižico, čevelje in že prej omenjen pas. Minimalističen make-up in spuščeni lasje v njenem stilu so jo lepo dopolnjevali. Maruša nas je presenetila in očarala.

 

 

 

 

 

 

 

Tjaša Lea Kosmatin nas je očarala z drzno črno obleko. Upala se je pokazati  z malo bolj odprtim dekoltejem, čipka pa je pokrivala roke in lepo obdajala pas. Z lasmi, spetimi v figo, je pokazala vrat in pustila obleki zažareti v vsej njeni veličini. Zraven obleke je drzno kombinirala še žametne pete v kožnem odtenku, ki so bili le še pika na i. 

 

 

 

 

 

 

Urška Vahtarič nas je malo presenetila z njeno izbiro obleke. Drzna rdeče-bela kombinacija obleke z rožnim potiskom nas je na nek način očarala. Zgornji, bolj preprost rdeč del obleke, se preseka in nadomesti z divje potiskanim blagom, ki z velikim volumnom pada na tla in predstavlja modne hite letošnje sezone. Sprednji del obleke je malo skrajšan in s tem Urška drzno kaže noge, ki jih ne bi bilo sram nobene dame. Pomladansko obarvani obleki je Urška dala svoj prostor s spetimi lasmi, in ji tako pustila, da zadiha.

 

 

 

 

 

 

 

Ira Lončar je za svoj poseben večer izbrala čudovito srebrno obleko, ki na prvi pogled ni nič kaj posebnega, a se ji odlično poda in jo naredi pravo princesko. Čipka, ki ji poudari prsi in hkrati odpira ramenski obroč, se zlije z nabranim blagom in se spušča vse do tal. Nikolaj, poleg nje, je s svojo temno modro obleko in rjavimi čevlji dodal pridih sodobne elegance in tako Irino izbiro obleke le še dopolnil.

 

 

 

 

 

 

 

Laura Marcen nas je zopet osupnila z njeno izbiro toalete. Na prvi pogled preprosta črna obleka je pravzaprav hlačni kostim. Pokriti rokavi, hlače, ki se nabrano spuščajo vse do plesne površine in lepo poudarijo njene obline ter z okusom izbran dekolte, ki ne pokaže preveč kot tudi ne premalo. Kot po navadi je Laura izbrala močan make-up, ravne, stroge lase in minimalistično verižico.  Celosten styling nam je Lauro predstavil, kakršno jo poznamo in nas ni pustil ravnodušne.

 

 

 

 

 

 

 

Image may contain: 2 people, people standing

 

Moški del je po večini izbiral klasično črno-belo eleganco oz. v kombinaciji s soplesalko dodajal robčke, kravate ali metuljčke v barvi njene obleke. Tudi letos v modi in na udaru ostajajo leseni metuljčki, ki lahko zelo učinkovito dopolnijo obleko. Med maturanti nas je izredno navdušil še posebno en mladenič oz. moški, če smo natančni. Žiga Pinter je izbral zanimivo sivo obleko v kombinaciji z modro srajco, ki je lepo dopolnjevala že samo po sebi popolno obleko. Drzna kombinacija modre se je presenetljivo lepo podajala k celotnemu izgledu. Žiga je lesen metuljček lepo vnesel v cel kontekst, zraven obul še rjave čevlje ter pametno dodal še brezrokavnik. Malo bi manjkalo, pa bi Žiga zasenčil vsa dekleta okrog sebe.

 

 

 

 

 

 

 

Letos pa je mesto prof. Tine Bradeško, dolgoletne “kraljice” maturantskih plesov, zavzela profesorica Ana Pečnik. Drzna črna obleka, ki nam je skoraj pokazala malo preveč, a hkrati s čipko preprečila poglede, jo je odela v vsej njeni veličini. Črno krilo je segalo čez kolena, zraven pa je profesorica obula še par preprostih črnih, plesnih čeveljcev. Kot razredničarka 4. I razreda, je kar žarela od navdušenja, veselja in ponosa.

Pohvale gredo tudi prof. Nataši Grobelnik, novopečeni profesorici na GCC, ki je imela prelep hlačni kostim ter prof. Maji Rak, ki nas je s črno obleko in krznom prevzela.

 

 

 

 

 

 

Se vidimo prihodnje leto! 😉

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja